Mi okozhat erős hízást?
Úgy 1 év alatt majdnem 40 kg-ot szedtem fel, pedig nem igazán változott az étkezési vagy mozgási szokásomban semmi. Az elmúlt fél évben diétázni próbáltam, odafigyeltem az étrendemre, de nem fogytam, sőt, inkább csak híztam tovább, csak lassabban..
Abbahagytam a fogamzásgátlót 8 hónapja, amit 2 éve kezdtem, mert azt hittem, az az oka, de nem változott semmi.
Sima vérvételen minden érték normális volt.
Pajzsmirigy komplett vérvizsgálaton is minden érték normális volt.
Merre induljak, mit tegyek? Milyen okok lehetnek még?
Az életem stresszes és kiegyensúlyozatlan, de az önmagában okozhat ilyen hízást, ha nem társul hozzá stresszevés meg egyebek?

Én úgy tudom nem csak hirtelen fogyás a tünete, hanem a hirtelen súlygyarapodás is, kinek a szervezetére hogy hat.
Én nem vagyok orvos, de nem biztos, hogy egy sima pillantnyi vércukorszint mérésből kiderül. Komplexebb vizsgálattal derülhet csak ki. Az is lehet, hogy még csak inzulinrezisztencia.
Más tüneted nincs, ami ráillik?
A másik tippem a pajzsmirigy lett volna, de látom azt írtad is, hogy ott mindent rendben találtak.

Rákérdezhetek? Kaja.
Láttam már 1-2 olyan "diétát", hogy egy kisebb család jóllakott volna attól a mennyiségtől.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!