Reflux okozhat erős mellkasi fájdalmat?
Jelenleg reflux miatt vagyok kivizsgáláson, jövő héten megyek hasi ultrahangra. Tegnap nagyon erősen elkezdett szúrni bal oldalon a szívemnél a mellkasom. Evés előtt kezdődött de evés közben erősödött, amikor lefeküdtem enyhült.
Az is zavar hiába szedem a felírt gyógyszert napi 2-szer nem használ és félek nem is reflux hanem valami más...
Akinek refluxa van tapasztalat valaki ilyen tünetet?
Nem tudom mennyire kell aggódnom 😅
Nekem is szokott hasonló lenni, a sok gyomorsav okozhat ilyet. Ugyan engem nem diagnosztizáltak refluxszal (nem voltam vele dokinál) de tudom néha rengeteg a gyomorsavam, nekem is szokott ilyen lenni.
A másik ami miatt szúrni szokott a mellkasom az a stressz. Simán lehet a stressztől és akár az is kiválthatta evés környékén, hogy félsz kicsit enni mert tudod utána baj lesz. Eleinte mindig azt hittem a szivem, de nem, az rendben van.
A harmadik oka, ami miatt szúrni szokott, egyszerűen rosszul vettem a levegőt és beszúrt ott valami.
Az is igaz, hogy nagyon sokat vagyok stresszes, feszült. Az evésre is rástresszelek, hogy most rosszul leszek vagy nem, mit egyek stb.
De olyan erősen szokott szúrni, hogy mindig a legrosszabbra gondolok.
Bár tavaly nyáron ki lett vizsgálva a szívem akkor rendben volt.
#1es vagyok, hármas válaszoló köszönöm a megnéziumos tippet ezt én sem tudtam, kipróbálom.
Igen én is úgy voltam kardiológián, hogy te jó ég szúr a szivem egy csomót, de semmi bajom, szóval a stressz. Stressz és reflux simán, nálam ugyanilyen van, nem vagy egyedül.
Én is sokszor érzem azt, hogy jaj nagyon szúr biztos szívroham. Aztán eszembe jut, hogy a szivem rendben van, elmúlik és csinálom a dolgom tovább. Szóval már nem is izgulok rajta. Jobbulást neked!
A 3-as vagyok: én kerültem be a sz ügyeletre "szivinfarktus-gyanuval", ott EKG meg UH alapján biztosítottak, hogy semmi szívprobléma, "csak" reflus és ott mondták a magnéziumot.
Örülök, ha nektek is használ, jó egészséget mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!