Szklerózis multiplexszel szabad autót vezetni?
Figyelt kérdés
Csoporttársam múltkor hazavitt. Útközben elkezdett rángatózni a lába, meg mondta, hogy zsibbad is. De nem állt meg, hiába kértem . Mondta hogy szédül is, de már megszokta, hogy így vezet.
Eléggé féltem, durva volt. És nem tudtam hogy ilyen betegsége van, csak mikor rájött a rosszullét akkor mondta.
Szabad így vezetni? Nem veszélyes ez? Más is vezet így?
2023. febr. 26. 13:22
1/5 anonim válasza:
Nem szabad, veszélyes, más is vezet így meg még ígyebbül, alkohol, gyógyszer és/vagy drog befolyása alatt, fáradtan, kimerülten, nulla vércukorral vagy idegesen, türelmetlenül. Ha be vagy kötve, akkor már egész jók a túlélési esélyeid.
3/5 anonim válasza:
Ha vezetés közben szédül, akkor nem annyira bölcs. A lábzsibbadástól, rángatódzás ha tud vezetni nagy baja nem lehet. Én vezetek SM-mel, persze nincsenek ilyen tüneteim.
4/5 anonim válasza:
Az ismerősöm akinek ez van azt mondta, hogy nem lehet.
Ő egyszer a kórházban mikor szólították fel sem tudott állni, pedig saját lábán ment be
5/5 anonim válasza:
Az, hogy lehet-e vagy sem, attól függ milyen tünetei vannak. A jogosítvány hosszabbitásánál a legtöbb háziorvos csak annyit néz, hogy eltudja-e olvasni az ember a számokat a táblán. Szóval leginkább a betegen múlik, hogy amennyiban van jogosítványa, akkor vezet vagy sem. Ha olyan tünete van, akkor nyílván nem kéne vezetnie, amíg nem múlik el. Hiszen sokszor csak pár hétig van tünete, aztán évekig semmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!