Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Dohányzás abbahagyása?

Dohányzás abbahagyása?

Figyelt kérdés
Pacemakerem van, szívelégtelenségem is volt. Rengeteget dohányzom és le is b'szott ma a kardiológus. Elméletileg 57 helyett most 47 százalélkon működik a szívem bár nem érzek semmit. Energiaitalt igyekszem kávéra cserélni, viszont semmi motivációm lerakni a cigit, egyszerűen kell ez az örömforrás. Riogatnak itt stroekoal meg miegymással. 22/f
2023. febr. 22. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:

"Riogatnak itt stroke-kal meg miegymással"

És nem véletlen. AZ lehetne számodra egy intő jel, hogy 22 évesen már pacemakered van, és csak 47%-os a szíved.

DE mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja (a kis örömforrásért cserében). A stoke utáni bénulás egyáltalán nem vicces, és akkor a tüdőkapacitásod még szóba sem került.

2023. febr. 22. 19:00
 2/9 A kérdező kommentje:
1.Elfogy a maradék cigim és abbahagyom, 4 éves korom óta van pacemakerem. Inkább elkezdek edzeni hogy megszabaduljak a feszültséggtől. Nem félek a haláltól de a fulladás és a stroke nem jó módja.
2023. febr. 22. 19:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Még relatíve jól funkcionálok, kifogy a maradék tasakkal és annyi, nem szívok többet.
2023. febr. 22. 19:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Az biztos. Nekem már számtalanszor volt fulladásos rohamom betegségekből (tüdőgyulladás, felsőlégúti hurutok) kifolyólag, vagy csak véletlen a nyálam nyeltem félre: hát senkinek nem kívánom. Rettenetes érzés. Állandó jelleggel el sem tudnám képzelni az egészet.

Én is cigiztem tiniként kétszer is: először 14 évesen (mert az milyen felnőttes, meg menő), aztán 16 évesen (mert egy fiú azt mondta: nem gyújthatok rá, mert ő nem engedi). Másodszorra nehezebb volt letenni, pedig sosem tüdőztem le, csak az orromon fújtam ki a füstöt. Nálam az volt a késztetés, hogy volt egy polip az orromba (az orrsövényferdülés mellett)

Többet sosem gyújtottam rá.

2023. febr. 22. 19:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Én akkor kezdtem újra mikor letettem a nyugtatót (alpazoram), 18 évesen is dohányoztam csak betegség végett abbahagytam mert nem bírtam elszívni, rossz állapotba voltam mert sokáig nem nyújtottak vidéken rendes ellátást, budapesten hoztak helyre. Inkább sportba fektettem a negatív energiáimat mintsem ebbe, mert a sport engedélyezett csak a súlyokkal kell óvatosan bánjak.
2023. febr. 22. 19:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Drukkolok neked! Sok sikert! :)
2023. febr. 22. 19:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Hogy gyújtottál rá másodszor amikor azt mondta valaki hogy nem engedi??
2023. febr. 22. 19:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Mert nekem ne parancsolgasson egy fiú. :) Csak azért is rágyújtottam - a táborban minden 16-17 éves dohányzott, sőt a tanárok is, akik kísértek -, végül nem akadályozta meg a srác, én meg örültem, hogy hú, de lázadó vagyok.

Nem volt egy jó ötlet, de nyilván egy tini azt tesz, amit tiltanak neki, mert miért ne.

2023. febr. 22. 19:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Az örömforrások között lehet válogatni. Nekem volt olyan munkatársam, akinek 30 éves kora körül amputálni kellett érszűkület miatt a lábujjait. Ez alapozta meg a rokkantságát. A volt fogorvosnőnknek is ez lett a sorsa, ami a pénzkereső bevételének vetett véget.
2023. febr. 22. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!