Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 3 hónapja megrázott az áram....

3 hónapja megrázott az áram. Lehet ennek utólagos hatása most?

Figyelt kérdés

Házat újítattunk fel és egy konnektor ki volt jöve a helyéröl, véletlenül rázott meg valahogy ahogy vissza akartam nyomni a helyére. 1 másodpercig se tartott, nem ájultam el, semmi. Bizsergést éreztem a kézfejemen és a lábfejemen, és pánikba estem, hogy mi ez. Orvosnál voltam utána, ott se láttak elváltozást, hazaküldtek. Azt mondták ilyenböl nem szokott baj lenni, ne gondoljam túl. Ha nagy baj lenne, akkor a müszerek jeleznének elváltozást és lenne bemeneti és kimeneti seb.

1-2 hete elkezdett bizseregni a kezem és lábam ahol elvileg átment az áram, olyan zsibbadt érzés. Orvosoknál voltam, szerintük semmi bajom egy kivétellel. A reumatológus azt mondta, hogy ki tudja mi lesz ebböl, ezt ök sem tudják, le is bénulhatok pár hónap alatt. Szerinte ez az áram utóhatása, károsította az idegeimet és ez visszafordíthatatlan is lehet. Hallottatok ilyenröl? Keresgéltem a neten és olyanokat találtam csak amikor a villanyszerelöt a villanyoszlop rázza meg, de az 1000 voltos vagy több. Velem eshet meg, hogy egy konnektor kicsinál?

2023. febr. 21. 08:22
 1/8 anonim válasza:
Szia! Szerintem menj be vele a korházba vagy a körzeti dokihoz legalabb, áramütés után rögtön mentőt kell hívni még ha éppen megráz az áram mert lappang az emberben és infarktust is kaphatsz tőle
2023. febr. 21. 08:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Olvastad a kérdést? Nem úgy tünik.
2023. febr. 21. 09:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Neurológushoz menj el, a reumatológus ehhez szerintem pont nem ért. Pontosabban ahhoz nem, hogy ez az idegrendszerre hogyan hathatott.

Egyébként szerintem ebből problémának nem kellene lennie, de látatlanba főleg nehéz mit mondani, hiszen nem tudjuk, pontosan hol, mekkora területen ,és mennyire zsibbad.

Úgyhogy, ha aggódsz, akkor neurológus.

Ha pedig az mondta, hogy semmi bajod...Akkor egyelőre nem tudsz mit tenni szerintem.

2023. febr. 21. 09:44
 4/8 anonim ***** válasza:
*látatlanban
2023. febr. 21. 09:44
 5/8 anonim válasza:
Igen oda van irva, lehet e utolagos hatása, arra válaszoltam is🤡
2023. febr. 21. 09:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Azt simán el tudom képzelni, hogy az áramütéssel sújtott idegek utána már nem képesek ugyan arra a minőségű ingerület átvitelre, mint előtte. Illetve a komolyabb tünetet nem is okozó károsodás később hatással lehet arra, hogyan viselik az érintett idegek az új, más forrásból származó megerőltetéseket.

Szerintem is a neurológus a jó irány.

2023. febr. 21. 10:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Engem is rázott meg a vizes konnektor mikor a medencénél megfogtam. Lehet azóta zsibbad a kezem/lábam. De minek foglalkozni vele, ha nem lehet tenni ellene semmit.

Én orvoshoz se mentem vele ráadásul.

2023. febr. 21. 10:47
 8/8 anonim ***** válasza:
szedj ideg erősítő vitamint, milgammának hívják, egy hónap után észre fogod venni a javulást.
2023. febr. 22. 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!