Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogy csillapítsam a lázam?

Hogy csillapítsam a lázam?

Figyelt kérdés
Tegnap este, hirtelen a semmiből rosszul lettem, estére be is lázasodtam 38.1-re ami még nem is volt semmi különös. Reggelre már rosszabb volt mert 38.5-re ment fel de egy kis tea és egy algopyrin pikk-pakk megoldotta és délre már 36.8-ra visszament és a torokfájáson kívűl semmi bajom nem volt. De egy kis pihenő után arra ébredtem, hogy folyamatosan megy fel és már 38.8. Nagyon ritkán vagyok beteg és a covidtól is parázom, normális, hogy ennyire ingadozik? Plusz beszedtem megint egy lázcsillapítót de most nem hat, folyamatosan megy fel..
2023. febr. 14. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális; jellemzően estére szökik fel a láz.

Mit vettél be?

38.8-tól még nem kell kétségbe esni :)

Egy hideg vizes borogatás vagy hűtőfürdő segítene.

2023. febr. 14. 16:26
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi!:)

alogpyrint vettem be, most volt hűtőfürdőm meg kicsit be is borogattam magam, de már 39, ez normális, hogy ezek ellenére megy fel?

2023. febr. 14. 16:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha eléred a 40 fokot, akkor érdemes felhívnod az ügyeletet. De addig ne aggódj, a láz jó dolog, öli meg benned a betegséget. Csak épp ha túl magas, akkor megöl téged is. A 40 még bőven nem halálos, de onnantól már érdemes figyelni, nehogy túl késő legyen közbeavatkozni.
2023. febr. 14. 16:59
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen a tanácsokat, most megint lement szerencsére 37.5-re újra “jól” érzem magam. Csak most valamiért több időbe telt sokkal míg elkezdett hatni a gyógyszer…
2023. febr. 14. 18:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Lázcsillapító, hideg fürdő (max. 15 percig), különféle gyógyteák és a legfontosabb: ágynyugalom!

Gyógyulj meg minél hamarabb!

2023. febr. 14. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!