A gluténmentes tészták, fehérliszt mentesek?

Igen, mivel a búzafehérliszt tartalmaz glutént, és nem tudják a gluténtól tökéletesen megtisztítani. Másból kell készíteniük ezeket a tésztákat.
Ha IR vagy cukorbetegség miatt kérdezed, akkor figyelj arra, hogy a gluténmentes tészták lehetnek gyors felszívódásúak. Például a rizslisztből készült tészta gluténmentes, de még gyorsabban felszívódik belőle a szénhidrát, mint a búzafinomlisztből készült tészta esetén.

Tehát nem fehér liszt mentesek.
Amúgy a legtöbben fehér kukorica liszt van, aminek magas a GI-je.

Nem, csak búza-, rozs- árpamentesek.
De pl egy rizs- vagy kukoricaliszt is "fehér", és ha IR-es vagy, akkor erre figyelned kell.
De lehet kapni hajdinalisztet, vagy teljes kiőrlésű gluténmentes lisztkeveréket - bár ez pl kenyerekhez jó.
Őszintén meg mondom, hogy vérvételen voltam és totál elszállt az eredményemben az
- Árpa IgG,
- Gliading IgG,
- Búza IgG,
- Kukorica IgG,
- Maláta IgG, (bár lehet, hogy ez inkább csak sörökben van)
Őszintén megmondom, most elgondolkodtam, hogy mit ehhetek, és mit nem? Viszont nincs cöliákiáliám, mert azt is nézték, úgyhogy gondolom ez azért jó. Szóval a kérdésem az, ha ilyen sok allergiám mellett, mit tudok majd enni??? Nagyon elszomorodtam.... :-(((
Köszönöm, ha valaki válaszol.
38/Nő

Mit tudsz tenni?
Nem jársz ilyen vérvételre.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!