Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tegnap óta él van dugulva...

Tegnap óta él van dugulva mindkét fulem,az alábbiak közül mi a leg hatásosabb gyógyszer amivel javulás ehetek el?

Figyelt kérdés

Tegnap repülőn utaztam is, de szerintem már előtte megfaztam. Vagy nem tudom, mert nem köhögök, nem folyik az orrom, csak kicsit kapar a torkom és a fulem dugult be leszallaskor, és azóta úgy van.

Van itthon antibiotikumom, hurutoldo tabletta, fulcsepp, orrcsepp, megfazasra forro tea. Ezek közül melyiket vegyem be?

2023. febr. 12. 22:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Ûdvözöllek! A fûldugulàs megszûntetésére több mòdszer is létezik,- attòl fûggôen, hogy mi okozza a panaszt. Meglehet, hogy a dugulàs oka valamilyen baktériumfertôzés. Ilyenkor keverjél össze egyenlô arànyban ecetet és alkoholt, majd csepegtessél bele néhàny cseppet a fûledbe egy pipetta segitségével. Ezutàn dugjàl bele vattàt és néhàny percig ne mozgassad a fejedet, amig nem érzed, hogy szûnik a dugulàs.
2023. febr. 12. 23:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Bocsika... Milyen alkoholra gondoltál? Orvosira?
2023. febr. 12. 23:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Elsőre a fülcseppet ajánlanám, ha esetleg fülzsír okozza a problémát, akkor ez segít. Ha nem segít, orrspray (pl. Rhino) érdemes megpróbálni, gyógyszertárban recept nélkül kapható.

Antibiotikum csak receptre adható, azzal nem kellene kísérletezni.

Ha a huirutoldót recept nélkül kaptad, kipróbálhatod.

A megfázásra a forró tea is mehet elsőre.

Ha fülcsepptől és orrspraytől nem oldódik meg 1 hét alatt a gond, fülorvossal érdemes megnézetni, mert akkor a fülkürt el lehet dugulva, esetleg középfülgyulladás lehet és arra felirhat megfelelő szert.

2023. febr. 12. 23:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha repülőutad volt, és a leszállás óta van eldugulva a füled, rágógumira gondoltál már? Mert annak a rágása szokott segíteni a nyomáskülönbségen repüléskor, ami füldugulással járhat.

HA ezt kipróbáltad, de nem vált be, akkor jöhet a többi gyógypraktika, pl. amit a hármas is írt.

2023. febr. 12. 23:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, volt nálam rágó is. Nem az első utam volt. Sosem volt ilyen probléma ezelőtt. Nagyon kellemetlen!
2023. febr. 13. 00:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Van még az a módszer, hogy ugrálsz, közben oldalra döntöd a fejed, és a másik oldalról ütögeted a fejed (nyílván úgy, hogy ne fájjon), ez valamikor segít a duguláson. (Ha még nem ismerted a módszert.)
2023. febr. 13. 00:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem, ezzel még nem próbálkoztam. Ezt is ki fogom próbálni.
2023. febr. 13. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!