Influenzánál nem tudok nevetni, helyette köhögök?
Tegnap hirtelen kezdődtek a tüneteim. Fájt a torkom reggel, nagyon erőtlen voltam, lábam is és a derekam is nagyon fájt. Egésznap ágyban voltam, húzott az ágy. Estére 39 fokos lázam lett, se ibuprofen se paracetamol nem használt, viszont a algoryin végül igen. Néha köhögtem, ritkán hurutosat, de éreztem, hogy van valami hurut, csak mélyen van, próbáltam kiköhögni.
Ma szintén felment a lázam, viszont ma már vettem be 2 ACC-t is, és az algopyrin is lent tartja a lázamat 37.5 körül.
Ami viszont aggaszt, hogy ha mélyen veszek levegőt, akkor égő érzés van a tüdőmben, hasonlóan, mint amikor köhögök. Az is fáj eléggé. Plusz, ami maga a kérdés is, hogy nem igazán tudok nevetni, amikor nevetnék, elkezdek köhögni (ekkor általában nem hurutos). Ez normális?
Elmennék orvoshoz, de a házi orvosom 1.5 órára van onnan, ahol most vagyok, és azt érzem, tényleg nagyon nehezen tudnék átutazni a városon ilyen állapotban.
Ti mit tennétek a helyemben? Ezek ellenére elmennétek orvoshoz pl. holnap, vagy várnátok még pár napot, hátha jobban lesztek?
Én arra gondoltam, hogyha nem leszek rosszabbul holnap, akkor holnapután felhívom a háziorvost, hogy mit csináljak. (Azért nem hívtam eddig, mert nagyon nehéz őt elérni.)
Igen, normális. Ilyen sajnos az inluenza. Ez a mostani igen makacs, nekem már vagy harmadszorra "jön vissza" (vélhetően el sem múlik teljesen, csak azt hiszem).
Sok köhögéssel és rendkívül rossz izomfájdalommal jár. Ma a nyakam nem mozgott, pár napja a karom... Más is panaszkodott ugyanerre.
Ja, és nekem még fülfájás volt.
A jó hír az, hogy vélhetően bőven elég az orvosodat telefonon felhívni. "Unalomig" tudják ezeket a tüneteket most, felírják rá az intibiotikumot (hogy ne legyen szövődmény), és ennyi.
Én csak azt tudom leírni, az én orvosommal hogy működik.
Telefonon elérni lehetlen, megfázásos, influenza tünetekkel ne is álmodjunk róla, hogy fogad.
Ezért emailben szoktuk neki leírni a tüneteket. Alaposan, mindenre kirejedően .
És ez alapján ír fel gyógyszert a felhőbe, csak így bemondásra, vizsgálat nélkül.
Mivel írod, nehéz őt elérni, írj neki te is egy emailt amiben mindent leírsz , úgy ahogy itt is tetted.
Aztán majd ő eldönti, megvizsgál e, vagy a leírt tüneteid alapján felírja a gyógyszert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!