Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem merek szólni. Mire számítsak?

Nem merek szólni. Mire számítsak?

Figyelt kérdés

5 napja múlt el a mensim és amikor megvolt, kicsit véres volt a székletem. Akkor csak azt hittem, azért véres, mert hátrafolyt a vér és valójában nem is a székletem véres. De tegnap is és ma is enyhén (halvány rózsaszín színű) vér volt. Nem fáj az ürítés, nincs hasmenésem és nincs székrekedésem sem. Elég fiatal vagyok, még nem szóltam anyumnak erről. De lehet, hogy kéne. Én nem félek sem az orvostól, sem a tűtől, se semmi ilyentől. De tudni kell, hogy nagyon szégyellős vagyok és attól félek, hogy ha elmondom, anya orvoshoz visz és a seggemet fogják nézegetni és piszkálni. Nem akarom a fenekemet mutogatni, meg ilyenek. Meg az ilyeneknek, hogy endoszkóp, nem örülnék. Ha volt már valakinek ilyenben része, az tudna nekem segíteni? Nálad mi történt? Mire számítsak?

Az utóbbi 2 napban sem céklát, se semmilyen piros kaját nem ettem.

Előre is köszi!

2023. jan. 30. 16:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj elmondanod, mert nagyobb bajt is jelezhet.

Simán lehet az is, hogy kicsit keményebb volt mert pl nem vittél be elengedo folyadékot.

Lehet aranyér is.

Lasson orvos vagy pedig hívjatok fel és kérjetek székletvizsgálatot.

2023. jan. 30. 16:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szólj! Ha nem fáj, nem sebes, alapesetben nem nézegeti. Endoszkópos vizsgálatot sem csinálnak úgy hipp-hopp.
2023. jan. 30. 16:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Tényleg nem fogja nézegetni?
2023. jan. 30. 16:51
 4/4 Csabi34 ***** válasza:
100%
A véres széklet nem normális jelenség, és a lehető leghamarabb orvoshoz kellene fordulni annak megállapítására, hogy mi okozza. Az orvos segíteni fog, és nem fog elítélni a szégyenérzéseid miatt. Az orvosi vizsgálat szükséges a probléma pontos diagnózisának és kezelésének megállapításához. A fájdalommentes és normál ürítés mellett jelentkező véres széklet megfelelő figyelmet igényel. Az endoszkópia elkerülhető lehet más vizsgálatokkal, de ha szükséges, az orvos elvégzi a leghatékonyabb és leghatékonyabb diagnosztikai módszerként. Ne félj megbeszélni a problémádat az orvossal, mert az egészség a legfontosabb.
2023. febr. 1. 22:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!