Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez lehet vesekő?

Ez lehet vesekő?

Figyelt kérdés
2-3 napja fájt a derekam,aztán feljebb ment a fájdalom,szerintem a két vesem faj. Nem annyira irtózatos. Eleinte azt hittem rosszul mozdultam,de ez szerintem már nem az. Vizeletem nem fáj nem csíp,nincs vele semmi gond. Nagyon aggódom,nem akarok akkora görcsöket. Most olvastam utána,de nem igazán tudok el igazodni. Ga viszek az orvosnak vizeletet abból meg tudja állapítani,hogy vesekő lehet e esetleg?
2023. jan. 17. 10:36
 1/9 A kérdező kommentje:
És jobban akkor fáj,ha emelek,vagy úgy mozdulok. Tegnap még nem igazán tudtam ki egyenesedni de ma már jobb a helyzet,egyenesebben megyek.. Láz,hőemelkedés sincs.
2023. jan. 17. 10:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Vizeletből nem tudja megállapítani, hogy vesekő-e. Erre a klinikai tünetek, fájdalom helye, jellege utal, illetve utána egy ultrahanggal könnyen meg lehet nézni az indirekt jeleit egy esetleges elzáródásnak.
2023. jan. 17. 10:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet gerinctől is, ki kell vizsgáltatni, háziorvoshoz menj el.
2023. jan. 17. 10:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Ha vesekő lenne,akkor nem jobban kéne,hogy fájjon?
2023. jan. 17. 10:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Vesekő igen ritkán okoz gondot egyszerre 2 vesében. Lehet oka a vese a deréktáji fájdalomnak, de akkor jó eséllyel lázas is lennél, ütögetésre fájna. De így vaktában lehetetlen lövöldözni, elmész a dokihoz, megvizsgál, kér egy vérvételt, aztán mindjárt okosabb mindenki.
2023. jan. 17. 10:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Fel hívtam az orvosomat,mondta hogy menjek be,kérdeztem tőle vigyek e vizeletet esetleg. Azt mondta nem szükséges,de hozzon,ő másra gondol. Most le dőltem hanyatt,így csak a derekam fáj közepen pont.ha oldalra fekszem bármelyik oldalra akkor sehol nem fáj,csak míg át fordulok.
2023. jan. 17. 12:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Gerinc mentén a kilépő idegnél lesz valami probléma (ideggyulladás).
2023. jan. 17. 13:00
 8/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Sok oka lehet, lehet éppen vesekő is, de az orvos majd megmondja mire gondol. Vizelet nem mondja meg van-e kő, hacsaknem éppen lenne a mintában, vagy legalább kristályok, fájhat annak ürülésétől is. Ez viszont amiket leírsz nem igazán vesekő tünet.
2023. jan. 17. 14:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Jól mondták akik azt írták nem veseko. Valami farok csontnál lévő 3szog alakú kocsonyás dolog van begyulladva.kaptam rá gyógyszert xiloxot. Nézték a vizeletet is,de olyat nem találtak benne,viszont magas a cukor benne. Elküldott laborba,és rá írta a papírra,hogy 1,5 a vercukorhoz. Az vajon mit jelent
2023. jan. 17. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!