Covid fertőzéssel mennyi időt voltatok táppénzen?
Nekem vasárnap lett pozitív a tesztem, vasárnáp, hétfőn és kedden ágybafekvősen rosszul is voltam. Azóta csak enyhe köhögésem van. Szívem szerinte ma már mentem volna dolgozni, de a háziorvosom mondta, hogy a héten maradni kell itthon.
Ti is egy hetet tp-n voltatok? Kissé idegegesít, hogy esetleg a munkáltatóm rossz szemmel néz az egy hetes távollétemre.
Decemberben voltam covidos. Jelenlegi protokoll ez:
"Ha koronavírusos beteg vagy, akkor felhívják a figyelmedet arra, hogy az otthonodat csak indokolt esetben hagyd el a tünetek elmúlásáig. Ha a tüneteid hamar elmúlnak, és már elhagyhatod az otthonod, akkor is javasolt még maszkot hordanod a betegség kezdetétől számított 5 napig. A gyógyulásod után nem szükséges újabb tesztet végezni, mert nem valószínű hogy továbbra is fertőző vagy."
Hivatalosan nincs már karantén. Nekem 6 nap múlva negativ volt az otthoni gyorstesztem. Addig nem is gondolkodtam azon hogy dolgozzak mert nem jól voltam. Szerintem egyeztess a munkáltatóddal, hogy ott nálatok most mi a protokoll az ilyen helyzetekben, azt csináld amit mondanak,igy te is megnyugodhatsz.
Akkor minek írtad ki a kérdést? Úgy csináltok, mintha covid előtt nem létezett volna táppénzt. Aki beteg, az maradjon otthon. Néha ez akár egy hétig is tarthat! Jesszus! Most mi lesz? A munkáltatók majd szépen hozzászoknak, ahogy már vagy az elmúlt 50 évben kellett volna. Azt meg amúgy se kell tudniuk, hogy vannak-e tüneteid. Éppenséggel feküdhetnél otthon 40 fokos lázzal is. Akkor is elvárnák, hogy menj be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!