Mitől lehet egésznapos pánik,félelem érzés?

Az egésznapos pánik- és félelemérzés többféle okból adódhat. Az egyik leggyakoribb oka a szorongásos zavar, amely a testi és mentális tünetekkel járó, intenzív és folyamatos félelemérzetet okoz. A szorongásos zavarok különböző formái közé tartozik a pánikbetegség, az agorafóbia (tér fóbia), a szociális fóbia, az érzelmi-érzelmi fóbia, valamint a szorongásos zavarok.
Az alvás közbeni felébredések magas pulzussal pedig úgynevezett pánikrohamok lehetnek, amelyek függetlenek lehetnek a nappali szorongásoktól.
Azokat a tüneteket, amelyekről beszámolt, orvosnak kellene felmérni, hogy kiderítse az okát. Egyébként, egyéb tünetek is megjelenhetnek, mint pl. izzadás, remegés, szapora légzés, szívdobogás, hányinger, fejfájás, izomfájdalom, alvászavar, így a kezelést pontosan a tüneteknek megfelelően lehet kialakítani.
A szorongásos zavarok kezelésére többféle lehetőség is van. A legtöbb esetben a pszichoterápia, különösen a kognitív-viselkedésterápia a leghatékonyabb kezelési módszer, de gyógyszeres kezelést is alkalmazhatnak a szakemberek.
Azt javasolnám, hogy forduljon orvoshoz, hogy megbizonyosodjon az okról, valamint a megfelelő kezelést kapja.
Köszönöm a választ. Voltam orvosnál a közelmúltban, készült vérkép, pajzsmirigy vizsgàlat,fogászati ellenőrzésen is voltam. Mivel nincs semmilyen tünetem vagy eltérésem, nem tudom,hova kérjek beutalót.
Pszichológusra nincs keretem sajnos.

Ha lesz motivációd arra, hogy jól legyél, lesz pénzed is. (Amúgy igen, TB alapon is meg lehet próbálni).
Még itt tartasz. Semmi gond nincs ezzel.

Mikor majd azt is fogod látni, hogy a gyakori kérdéseken kiírt úgymond lottózástól, érzelmi lustaságtól nem leszel jobban, majd újratervezel.
Nagyon nagyon szomorú, hogy azért, hogy az ember jól legyen belül, egy másiknak kell fizetni, mert a személyes kapcsolatainkban, családban, pákapcsolatban, közelinek hitt barátságokban egyszerűen képtelenség a problémáinkról beszélni, mert nem fordulunk egymás felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!