Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit jelent a labor eredményen...

Mit jelent a labor eredményen a következő kifejezések, wbc-fvs szám, granulocyta, lyphocyta?

Figyelt kérdés
Azt írja a labor eredményen, hogy: wbc-fvs szám: 13,74 G/l referencia érték: 4,00 - 10,00. granulocyte: 12,54 G/l referencia érték: 1,80 - 7,00 lyphocyta: 0,50 G/l referencia érték: 1,00 - 4,80. Mit jelentenek ezek az értékek? És kell-e aggódnom? Férfi vagyok és 45 éves. 2-es típusú diabéteszes vagyok. A házi orvosom csak a cukorra írt fel gyógyszert. Azt szedem is. De az általam leírt értékekkel a házi orvosom nem fogalakozott, és nem küldött további vizsgálatkra.

2023. jan. 8. 09:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Vebbeteg. Mindent megtalálsz. A laboreredményen is rajta van a "normál érték sáv".

Ha rákérdezel az orvosnál válaszolnia kell(ene) arra is miért kell, nem kell további vizsgálat

2023. jan. 8. 10:01
 2/4 A kérdező kommentje:
1-es ezt biztos hogy jól értem? [link] ??? Én nem vagyok orvos! De ezt akkor az orvosomnak foglalkoznia kellett volna vele vagy nem?
2023. jan. 8. 10:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Dehogy kellett volna foglalkozni a vele, nagyon kissé van emelkedve. Ezek még simán beleférnek ha nagy baj lenne, vagy bármi komolyabb, akkor 100-as 1000-es nagyságban lennének. Múltkori véreredményemen magasabb volt a tiédnél, és nem foglalkoztak vele.

Minek küldött volna bárhová? Milyen panasszal mentél hozzá?

2023. jan. 8. 11:28
 4/4 A kérdező kommentje:
3-as! Vércukorszint ellenőrzése ügyében mentem a házi orvoshoz, akkor. Kissé alacsony volt a vércukor szintem. Csupán 21,0 mmol/l volt. Arra kaptam a 2 X 1 - 100 MG-os metfogammát. De közben a kérdésben le írtakat is ellenőrízték.
2023. jan. 8. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!