Mitől lehet alacsonyabb a húgysav?
Figyelt kérdés
143-339-ig jó, nekem 138 tehát nem sokkal de alacsonyabb. Egyáltalán kell vele foglalkozni vagy ez még belefér? Más eltérés nem volt.2022. dec. 27. 10:23
2/8 A kérdező kommentje:
Nem örülök neki, nehogy valami bajra utaljon 😅 Nem vagyok vega bár nem eszek nagyon sok húst
2022. dec. 27. 10:49
3/8 anonim 

válasza:

"Ritkábban az is előfordulhat, hogy a húgysav szintje az ideális érték alá süllyed. Az alacsony húgysavszint a legtöbb esetben nem okoz gondot. Kiválthatja például túlzásba vitt diéta, vagy a kimondottan magas C-vitamin fogyasztás is. Gyógyszeres kezelésre ilyen esetben nem feltétlenül van szükség, helyes táplálkozással a húgysavszint egyensúlya helyrebillenthető."
4/8 anonim 

válasza:

"bár nem eszek nagyon húst" Ettől alacsony. Nem okoz gondot, örülni kell neki. Nekem múltkor 3500 volt, be is állt a térdem.
5/8 anonim 

válasza:

Nem lesz semmi bajod ezek az értékek nem annyira pontosak
6/8 anonim 

válasza:

Örülj, hogy alacsony, az lenne a probléma, ha magasabb lenne.
7/8 Senior Séf 

válasza:

A húgysav szintje erősen kapcsolódik a gyümölcscukorbevitelhez. Ezzel pedig nem foglalkozik az akadémikus orvoslás, hiszen az elfogadott szentírás szerint a gyümölcs egészséges. "Minél több, annál jobb."
8/8 anonim 

válasza:

De, az akadémikus orvoslás nagyon is foglalkozik a fruktóz és a hyperuricaemia összefüggésével. Ezért tanácsolják pld. diétás üdítők fogyasztását, mivel a legtöbb nem diétás változatban fruktóz is van. Azonban naponta kevés gyümölcs elfogyasztása - egyébként purinszegény diéta követése mellett - nagyobb előnnyel, mint kockázattal jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!