Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha napi 6 Flector veszek be...

Ha napi 6 Flector veszek be attol lehet valami bajom?

Figyelt kérdés
Sziasztok, foggyulladasra kaptam dalacint + Flector port 50 mg. Azt monda az orvos ha nagyon nagyon faj 4 óránként lehet ezt bevenni. Előbb ne vegyem be. De elolvastam a beteg tájékoztatót ott napi 4 tasakot ir maximum. De nekem a 4 nem eleg sajnos egesz napra mert akkor este nem tudok aludni a fajdalomtol. 5 vagy 6 max. Amit bevettem tegnap igy tudtam aludni. Nem vagyok rosszul semmit nem erzek es be is tartottam a 4 órát. De kicsit megijesztett a beteg tájékoztató. Vagy ez az 5-6 tasak ez csekély darab? Holnap utan megyek vissza az orvoshoz. Addig kene kibirnim, de felek hogy kikészül na gyomrom vagy meghalok xd valaki szedett mar ennyit ? Köszönöm .

2023. jan. 5. 13:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
79%
Egy gyógyszer alkalmazása annak imserete nélkül felelőtlen. (Igen, én mindennek elolvasom a papírját.) Jobbulást kívánok!
2023. jan. 5. 18:30
 12/14 A kérdező kommentje:

Mostantól enis el fogom, csak gondoltam hiszek a dokinak , es szedem 4 óránként ha muszáj, :)

Köszönöm szépen egyébként, várom mar hogy kihúzzák, vagy ha szerencsém van gyökér kezelik es megmarad :)

2023. jan. 5. 18:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Erős fájdalom esetén a NSAID hatóanyagú gyógyszereket lehet kombinálni más típusú fájdalomcsillapítóval pl paracetamol. Ráadásul a paracetamol nagyon jól felerősíti a NSAID-ok hatását.

Pl:

8:00 diclofenac ( flector, cataflam, voltaren, stb.. ) 50 mg

11:00 paracetamol ( Panadol, rubophen, Ben-U-ron, stb.. ) 1000 mg

14:00 diclofenac 50 mg

17:00 paracetamol 1000 mg

20:00 diclofenac 50 mg

24:00 paracetamol 1000 mg

04:00 diclofenac 50mg

Amire viszont nagyon kell figyelni, hogy paracetamolból szigorúan tilos egy nap alatt több mint 4000 mg-ot szedni!

2023. jan. 10. 12:41
 14/14 anonim ***** válasza:
azért a paracetamollal vigyázzunk a NAPQI miatt, nagyon odavágja a májat
2023. jan. 10. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!