Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet e majd egyszer D kategór...

Lehet e majd egyszer D kategóriám?

Figyelt kérdés
Epilepsziás kezelt beteg vagyok.Gyógyszert szedek,tünetmentes ,már a csökkentés fázisában vagyunk. Az orvos azt mondta B kategóriám lehet,ha kezelve vagyok,de a továbbiakra nem tért ki. D jogsira mehetek?
2022. dec. 30. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:

D kategória

Milyen járműveket vezethetek vele?

A vezetőn kívül több, mint 8 utas szállítására tervezett és gyártott gépjárművet, továbbá a „D” kategóriába tartozó gépjárműből és hozzá kapcsolt könnyű pótkocsiból álló járműszerelvényt.

A jelentkezés feltételei:

Érvényes személyazonosító okmány és lakcímkártya

Legalább alapfokú iskolai végzettség

„B” és „C” kategóriás érvényes vezetői engedély

II. csoportú orvosi alkalmassági igazolás

Betöltött legalább 20 év 6 hónapos életkor

A kulcs a II. csoportú orvosi alkalmassági igazolás. De ez már nyilván a súlyosságtól függ, ezt az orvosod fogja tudni megmondani.

Én pl színtévesztő vagyok, csak I. csoportúm van. Csak "B úrvezetőim" lehet. Nem lehetek sem oktató sem taxis, nemhogy kamionos.

Az alapszíneket nem keverem össze, nem is lehet, hanem árnyalatokat. Ez van.

Viszont azt nem értem, hogy egyszemű muki, hogy vezethet egyáltalán. Ha jól tudom úgy térlátás sincs, és akkor hogy méri fel a távolságot előzéskor?

2022. dec. 30. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Ne akarjon már mindenki vezetni.. főleg ne olyan nagy gépeket
2022. dec. 31. 10:23
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

Őszintén remélem, hogy sohasem kapod meg, és igazság szerint még a B-vel is vezsélyt jelentesz a közlekedésben résztvevő többi emberre.

Elég egy kimaradt, elfeljtett gyógyszer, és rohamod lesz, akár halálos baleset kimenetellel.

2022. dec. 31. 10:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor te se vezess,te nagyon hülye mert bármikor rosszul lehetsz te is
2022. dec. 31. 10:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Undorítóan kapzsi és gonosz vagy. Potenciálisan veszélyt jelentesz a társadalomra, az ilyeneket ki kell szűrni.
2022. dec. 31. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!