Másnak is szebb a bőre betegség alatt?

Én nem vettem észre (olyankor nemigen nézek tükörbe), azonban nem csodálkozok, ha így van. Betegen izzad az ember, gondolom, hasonló valamiképpen a szaunához.
Én azt figyeltem meg, amitől szebb lesz a bőröm, hogy ha éjjelre felrakok egy plüss anyagú "szemtakarót" (valójában hajpánt arckezelésekhez, maszkozáshoz, stb), akkor reggelre a homlokon, a szemem, a fedett részek és nem messze még a fedett részektől sokkal szebb a bőröm.

Félve kérdezem, de nem hölgy vagy véletlen?
Arra gondolok, hogy a smink/lemosó általában nem tesz jót a bőrnek, betegség alatt viszont vélhetően nem sminkeled magad, ezért a bőröd is tud egy kicsit regenerálódni.
Bocs, ha tévednék, nem bántásból írom, de egy lehetséges magyarázatnak gondolnám.
Magamnál ilyet nem vettem észre...
Még valami: általában azok a nők néznek ki idősebb korukban jobban, akik korábban nem sminkelték "agyon" magukat.

#2 vagyok - akkor lehet, tényleg a több alvás, esetleg a betegség miatt zsírosabb bőr (többet izzad az ember, esetleg betegen/lázasan kevésbé mossa a haját) lehet akár a magyarázat erre.
...szóval nem tudjuk, az eddigi tippek nem jöttek be. :)
Amúgy szerintem jobb, hogy nem sminkelsz annyit és nem szoláriumozol - nincs azzal gond, ha alkalomszerűen sminkeli magát az ember, de a napi smink tényleg nem bőrbarát.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!