Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Próbált már valaki süngombát...

Próbált már valaki süngombát bélbántalmakra?

Figyelt kérdés
Bevált? Arra gyanakszom, hogy IBD-m van, gyakorlatilag napi szinten hasmenésem és bélgörcseim vannak, nehezen tudok hízni, ha fel is szedek pár kg-t, nem sokáig tudom megtartani. Már voltam sokszor gasztroenterológián, de nem vizsgálnak ki normálisan, mindig csak a tej-glutén-stressz hármast kántálják, holott a tesztek negatívak lettek. Szeretnék megoldást találni a problémámra, elkezdtem diétázni, könnyű ételeket enni és kipróbálnám a süngombát is. Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat.

2022. dec. 13. 11:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Csupa áltudományos és forgalmazói (agyondícsérő) oldalon lehet erről olvasni...

Én szkeptikus lennék...

2022. dec. 13. 12:07
 2/7 anonim ***** válasza:
26%
Engem az ozorai sámán vett rá, hogy süngombát egyek. Azóta is tüskéset szarok. Elég kellemetlen érzés. Visszamentem garanciában a sámánhoz, de elhajtott. Viszont én megátkoztam, hogy szarjon sünt. Bejött. Azóta ketten szenvedünk.
2022. dec. 13. 12:20
 3/7 anonim ***** válasza:

:-D :-D :-D

Frappáns sztori! :)

2022. dec. 13. 12:24
 4/7 A kérdező kommentje:
#1 én is az vagyok, ezért lennék kíváncsi tapasztalatokra :D
2022. dec. 13. 13:47
 5/7 anonim ***** válasza:

4: úgy látom, ez is olyan tipikus csodaszer, ami mindenre IS jó..... :-DDD

Plusz persze a szintén jellemző "messziről jött ember azt mond amit akar" jeligére: már az ókori kínai bölcsek is, stb. stb. :)))

[link]

"A süngomba

A kínai süngomba (Hericium erinaceus) vagy más nevén oroszlánsörény gomba a keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba.

A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják a kínai süngombát, azok acélidegzetűek lesznek, és memóriájuk szinte tökéletessé válik.

"

2022. dec. 13. 14:02
 6/7 anonim ***** válasza:
60%
Felejtsd el! Csak lehuznak! A hasmenes mikor jelentkezik? A belflorad nyiffant ki, ha regota van. Azt allitsd helyre: fermentalt etelekkel. Nem megy par nap alatt!
2022. dec. 14. 08:45
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
Miféle tesztek lettek negatívak? Itt nem tej, vagy glutén érzékenységről van szó, hanem áteresztő bél szindrómáról. Ott pedig nagyon is bejátszik az említett "szentháromság". Ezeken kívül van még egy rahedli tényező, de az már egy másik történet.
2022. dec. 14. 14:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!