Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A BNO E0390 hypothyreosis...

A BNO E0390 hypothyreosis k.m.n. diagnózis esetén a "külön megnevezés nélkül" mit jelent? Hogy nem lehet tudni a kiváltó okot?

Figyelt kérdés

Mi a különbség eközt és a BNO E0380 egyéb meghatározott hypothyreosis diagnózis között? Mit jelent hogy "egyéb meghatározott"? Például?

A pajzsmirigy alulműködést jódhiány vagy pajzsmirigygyulladás okozza nem? Nem értem ezt...

Az orvos meg persze hogy nem ad tájékoztatást...

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. dec. 12. 19:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ja nem ennyi volt a kivizsgálása, csak a tsh szintet kérdezted, azért írtam le csak azt :) persze, mindenféle hormonszintet nézett, ki is derült, hogy hyperprolactinaemia is van és hyperandrogenismus is (ennek az egyik tünete volt az egyik fő panaszom, amiért elmentem hozzá)
2022. dec. 13. 17:09
 12/15 A kérdező kommentje:

Ezeknek a magas szintjeit a pm alulműködés okozza, azt mondta az orvos. De hogy az alulmukodest mi okozza, azt nem mondta, és bennem meg sajnos akkor, ott a rendelőben még nem fogalmazódtak meg ezek a kérdések. Csak itthon, amikor nézegettem a leletet.

Arra gondoltam, hogy elmegyek a vérellátó központba, és megmutatom a leleteimet és érdeklődöm, hogy ezekkel az értékekkel szerintük adhatok-e vért majd valamikor. Hátha az ottani vizsgáló orvos tud majd valamit mondani a leletek alapján.

A háziorvosomban nem bízom, nem akarok bunkó lenni, de nem hinném hogy ő sokkal többet tud a wikipedianal...

2022. dec. 13. 17:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Akkor összetettebb a problémád. Sajnos többet nem tudok segíteni .

Viszont ha nincs kimutatott pajzsmirigy ellenes antitested, akkor szerintem nyugodtan menj el a véradóba. Ez ne tántorítson el, ők tudni fogják a választ.

Én is nagyon szívesen adnék vért, mert Rh negatív vagyok. Sajnos nekem pozitív lett többször is az ellenanyag szűrésem és így nem adhatok vért és csak nagyon indokolt esetben kaphatok vért.

2022. dec. 13. 18:01
 14/15 A kérdező kommentje:
Sajnálom :( és köszönöm szépen a válaszaidat! Sok sikert kívánok a tanulmányaidhoz! 😊
2022. dec. 13. 21:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Szívesen , remélem azért kiderül , hogy mi az oka a pm alulműködésnek. :)

Köszönöm szépen!

2022. dec. 14. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!