A BNO E0390 hypothyreosis k.m.n. diagnózis esetén a "külön megnevezés nélkül" mit jelent? Hogy nem lehet tudni a kiváltó okot?
Mi a különbség eközt és a BNO E0380 egyéb meghatározott hypothyreosis diagnózis között? Mit jelent hogy "egyéb meghatározott"? Például?
A pajzsmirigy alulműködést jódhiány vagy pajzsmirigygyulladás okozza nem? Nem értem ezt...
Az orvos meg persze hogy nem ad tájékoztatást...
Előre is köszönöm a válaszokat!
A bno kódok mára már eléggé elavultak. Nem érdemes velük foglalkozni. Max annyira, hogy megkapod-e a támogatást vagy sem, mert az bno kodhoz kötött.
Vannak olyan kódok amik reszletesebben korulirjak a betegseget, más meg csak egy általános maszlag ugyanarra.
Igen, endokrinológus állapította meg! Tényleg jó lenne tisztázni, de sajnos csak április körülre fogok időpontot kapni. Endokrinológus kérhet ellenanyag vizsgálatot?
A pm.gyulladason és jodhianyon kívül milyen okai lehetnek még?
Furcsa, hogy semmit sem mondott.
TSH szinted alacsony , normális vagy magas? Hipofízis elégtelen működése ( ritkán akár Hypothalamus elégtelen működése miatt) miatt is lehet. Ezért fontos a TSH szint, mert az stimulálja a pajzsmirigyet.( Hipofízis termeli )
Milyen gyógyszereket szedsz ? Szedsz kardiológus által felírtat? ( amiodaron hatóanyagút) Lítiumot esetleg?( pszichiátriai kórképekre adják)
Terhesség során is kialakulhat. Vírus fertőzések miatt is. Ezek szinten autoimmun folyamatokat indukálnak. Vannak egyéb ritka gyulladásos kórképek, amik pusztítják a pajzsmirigyet.
Tsh 4,30 (a referenciaertek 0,30 és 4,00 között van)
Euthyroxot kell szednem 50 mikrogrammot, kiemelte, hogy fontos szednem.
Semmilyen gyógyszert nem szedek/szedtem, amik azokat tartalmazzák, amiket írtál, kardiológushoz nem járok. Sosem voltam terhes. Vírusfertőzésről sem tudok...
Csak annyit mondott az endokrinológus, hogy nem az életmódtól függ a betegség, annyi kivétellel hogy kerüljem a jódozott fűszereket, jódtartalmú tálplálékkiegészítőket.
Szabad hormonszintet nézett?
Nem szeretnék beleszólni az ő munkájába, csak számomra furcsa, hogy ennyi volt a kivizsgálása.( orvostanhallgató vagyok )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!