Aurás migrénesek nektek milyen tüneteitek vannak?
Tegnap este lettem rosszul és attól tartok ez állhatott mögötte.A semmiből színes úszó alakzatok a jobb szemem látóterében és homályosság.Az alakzatot csukott szemmel is láttam.kb fél óra alatt múlt el.
Sosem volt még ilyen.Nagyon megijedtem.Fejem azóta picit fáj és nagyon fáradt vagyok.
Akinek szokott lenni aurás migrénje megelőzi valamilyen tünet? Maga a roham hogy zajlik le,mennyi idő alatt?

Különösebben nincs előtte tünet, max egy picit fáradtabb vagyok a szokásosnál. Nekem egy szürke folt jelenik meg a látóteremben, kicsit olyan, mint amikor hangyás a tv. Nem is látok azon a ponton semmit, de fél órá alatt elkúszik a szemem egyik sarkába és elmúlik az egész. Nekem 15 éves koromban volt ilyen először, aztán 18 óta rendszeresen előfordul, de max havi egyszer. Utána enyhe fejfájásom szokott lenni, ami vagy átmegy egy durvább migrénbe, vagy elmúlik, de ha van nálam gyógyszer, már ennél az aurás hülyeségnél beveszem, mert a durvább migrénemen semmi nem segít sokszor. Az aurás ellen amúgy semmi nem jó, ha tehetem, én arra a fél órára lefekszek. Borzasztó vele olvasni meg képernyőt bámulni vagy bármit. De tényleg durva, hogy szinte percre pontosan fél óráig tart.
22N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!