Migrénesek! Ti hogy élitek meg a migrént?
Én nem szoktam megérezni, hogy jön. Hirtelen kezdődik, többnyire délelőtt-kora délután. Aztán erősödik, ekkor már enni sem tudok, estére csúcsosodik a hányinger+fejfájás.
Arra próbálok rájönni, mi váltja ki, így hasznos lenne, ha megírnátok, hogy Nektek elöször jönnek-e a hányingeres tünetek, puffadás, ilyesmik, aztán a fejfájás?
Nekem az a gyanúm, hogy valami ételtől van, mert sosincs fejfájásom puffadás, hányinger nélkül. Ja, és sokszor mintha székrekedéssel is összefüggne.
Hányni én szerencsére nem szoktam - bár azt mondják, az oldja a fejfájást.
Mostanában még bal oldali hasfájást is érzek.
Mindenkinek kitartást, aki migrénnel küzd, ez valami szörnyű :(
Azt el is hiszem :( Jobbulást!
ÉS aztán amikor enyhül, akkor a gyomorproblémák másnapra rendeződnek? Nekem van, hogy ez a tünet tart legtovább, azért is gyanítom, hogy nálam a kajával lehet elsősorban összefüggésben.
(Pl. múltkor a savanyúság vagy a kakaó volt a tippem. Olvastam, hogy hisztamin-érzékenység is lehet a háttérben, most ennek próbálok utánajárni.)
Na én meg épp azt olvastam, hogy ezt az "agyi eres" dolgot cáfolták.
Nekem teljesen méshogy jelentkezik, és szinte biztos vagyok benne, hogy kaja van a háttérben.
Szerintem ez két külön dolog. Minden fájdalomcsillapító működik pl egy "sima" fejfájásra is, mégsem oldja meg a problémát. Csak "elvágja" az fájdalom agyba jutását.
Szóval biztosan hat, de az okot nem magyarázza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!