Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mandulagyulladásra csak...

Mandulagyulladásra csak antibiotikum jó?

Figyelt kérdés
Én azt olvastam nem mindegy, hogy vírusos vagy bakteriális. Elmentem az orvoshoz, szó nélkül antibiotikumot írt fel. Mivel gyorsan akartam gyógyulni, így elkezdtem szedni, 4 napja szedem és minimális a javulás. Lázam nem volt, csak fáj a garatom, meg rossz a közérzetem. Mellette a gyógyszertől olyan hányingerem lett, alig bírok mozdulni, hogy ne kavarodjon fel a gyomrom. Nem tudom mennyire hatásos ez. Utoljára kiskoromban volt mandulagyulladásom, nem tudom mik a jó ellene. Sok teát iszom és pihenek, de ha szerintetek hülyeség az antibiotikum, akkor abbahagynám. Még 3 napig kellene szednem.
2022. nov. 22. 11:47
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
Semmiképpen ne hagyd abba, most már szedd végig. Az antibiotikum valóban nem hat a vírusokra; azt az bakteriális felülfertőzésekre szokták adni.
2022. nov. 22. 11:53
 2/3 anonim ***** válasza:

"ha szerintetek hülyeség az antibiotikum, akkor abbahagynám"

Szerintünk ha az orvos azt mondta, hogy antibiotikumot szedj, akkor szedd be mindet!!!

2022. nov. 22. 12:46
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A virálisra valóban nem hat.

Viszont ha elkezdet szedni mindenképpen szedd be mindet az előírás szerint, különben kiszelektálodhatnak azok a bacik akik legközelebb már rezisztensek lesznek és az nagyon komoly bajt okozhat.

Ha pedig baci volt akkor valeszg meggyógyulsz a kúra végére, de a vegig szedés nem fog ártani, az abbahagyás pedig veszélyes.

2022. nov. 22. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!