Pár napja többször érzem hogy nag wc-nem kell de alig jön valami vagy csak gázok . Az nem lehet hogy tul kevés mozgás és semmilyen rostos italt vagy ételt nem fogyasztok? Csak hús, hús hús. Vérvételen voltam de tudom az nem mutat ki semmi olyat .
Figyelt kérdés
Végbéltükrözésen voltam tavaly decemberbe hasonló problémám volt akkor azt mondták több mozgás . Székletem kicsit kemény . Sok szellentés után jobb a hasam.2022. okt. 12. 05:36
1/8 anonim válasza:
Nem rágom a szádba, hagylak kicsit gondolkodni. Mi a széklet? Mi alkotja? Hogyan lesz több és minőségibb?
Ezeket gondold át. Ha az első kettőre kifundálod a választ, a harmadik is meglesz.
2/8 anonim válasza:
Te magad is leírod hogy mi a probléma, akkor miért nem változtatsz rajta.
Én még a kellő mennyiségű folyadékot is hozzá tenném.
3/8 anonim válasza:
Jó lenne étrendet változtatni és többet mozogni pl a felülés és a futás kiválóan megmozgatja a beleket. Ha nem változtatsz rajta komoly betegség lesz belőle és rosszabb esetben stoma zsákot kapsz ha leállnak a beleid.
4/8 anonim válasza:
"Az nem lehet hogy...?" nocsak, rájöttél Te magad is. A bélmozgásokat az váltja ki ill. serkenti, hogy belül a béltartalom feszíti a vastagbelet. Ha nincs sok vízet megkötő növényi rost ill. fokozott a víz leadás (pl izzadás miatt) és csökkent a folyadék bevitel, akkor a besűrűsödött béltartalom már nem tud fellazulni és nem tudja ingerelni a vastagbelet. A hús, mint fehérje, nagyon kevés emészthetetlen anyagot tartalmaz, szinte minden lebomlik aminosavakra, amik felszívódnak és a maradékot meg a rothasztó bélbaktériumok használják fel, amik saját anyagcseréjük során meg gázokat termelnek. Legfeljebb ezek a gázok feszítik a vastagbelet, de mivel ki is jönnek, ezért az általuk létrehozott feszítő inger ritkán éri el azt a szintet, ami "normál" bélmozgást eredményezne. A sok hús és fehérje meg nem tesz jót az anyagcserédnek, magas lesz a vérben a húgysav szint, ami fokozza a köszvény és vesekő kialakulását és kísérő tünetként még a koleszterin szint is megemelkedhet.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindnekinek . Hát igen a folyadék bevitel is kevés meg sajnos sok cukrosat iszok . Napi fél liter víz meg 1 liter Cola kb
2022. okt. 12. 19:13
6/8 anonim válasza:
Miért csinálod így, ha tudod, hogy nem jó? Ott a cukormentes kóla. Húst lehet enni, de kell mellé sok zöldség is. Már közelebb is kerültél a megoldáshoz.
7/8 A kérdező kommentje:
Sajnos sosem figyelem az étrendemre .
2022. okt. 16. 10:44
8/8 anonim válasza:
De ha tudod mitől van panaszod, de nem érdekel annyira hogy odafigyelj, akkor milyen indíttatásból született ez a kérdés? Úgysem érdekel ha 100-an leírjuk is hogy mit kéne enned-tenned. Akkor nem mindegy? Viseld el a diszkomfortot és kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!