Fűkaszálás után 1-2 órával magas vérnyomás?
Sziasztok!
Nem nagyon figyeltem erre eddig, csak a családban lett frissen diagnosztizált magas vérnyomásos, ezért hát mérjünk már nekem is egyet. Reggel nyugalmi állapotban szerintem okés, 125/80 és 75-ös pulzus. Tegnap egy jó kis másfél órás fűkaszálás után, összepakoltam és hazajöttem, gondoltam mérjünk már. 130/85 és 112-es pulzus, de előtte a kocsiból pakolásztam ki a dolgokat, tehát nem ültem le előtte. Na akkor pár percet ücsörögem akkor a vérnyomáson 125/80 és a pulzus 101 körül mozgott, de a pulzus sokáig nem akart helyre állni. Ma reggel kollégákkal mentünk ugyan úgy kaszabolni, reggel 121/76 és 72-es pulzusom volt. Végeztünk fél 11-re, de kb fél 1 fele, mert addigra végeztem a dolgaimmal akkor meg 131/72 és 101 volt. Most mértem fél 5 kor, és 131/70 környékéről nemigen akar mozdulni. pulzusom pedig 92 volt. Megterhelő munka én értem, de ez így normális fizikai aktivitás után, vagy inkább a rossz kategória. Inkább olyanok válaszoljanak akik azért végeznek fizikai munkát, vagy sportolnak, okostojás nyomorékok ne válaszoljanak, akik csak kötekedni jönnek. Köszi előre is
Hol lenne ez magas? Néhol még viszonylag alacsony is a diasztolés érték, 70 alatt már van, akinek fáj a feje.
A pulzus persze magas. Sok oka lehet, pl. cigarettázás, alkohol, de akár az is, hogy a fárasztó munka miatt kiürült a szervezetedből a kálium, és nem tud új felszabadulni. Vagy a pajzsmirigyhormonból szabadult fel túl sok, hirtelen.
Keress rá, hogy magas pulzus, és a leírások alapján gondold végig, hogy mi az, ami szóba jöhet nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!