Anyajegy elváltozás?
Sziasztok!
Van egy anyajegyem, ami régóta, talán születésem óta a fülcimpámon van. Ebben az évben júliusban elmentem bőrgyógyászhoz, ahol azt mondta az orvos vetessük le, mert rizikofaktoros.
Megijedtem, megkérdeztem hogy ez most akkor lehet rákos is? Azt mondja nincs baja, de vegyük le inkább.
Szabálytalan szélű, kicsit cikcakkos (ez az én véleményem).
Abban maradtunk hogy ha nyáron nem, ősszel vetessem le. 2 hét múlva leszedik, így kaptam időpontot.
Viszont én hülye, néztem korábbi képeket amin làtszódik (3-4-5 évvel korábbit) és szerintem akkor még nem volt ekkora, ez azóta alakulhatott kicsit.
Szerintetek ha a bőrgyógyàsz azt mondta most ősszel is jó lesz, akkor ennek nincs baja egyenlőre?
Ő egyáltalán nem szörnyűlködött ezen, csak én agyalok sokat.
Szóval az évek alatt tuti vàltozott, mostmàr várom levegyék. Viszont mivel soha nem volt ilyen gondom, nem vettek le soha anyajegyet, kicsit megijedtem mi van ha ez már rákos anyajegy :/
Értem, köszi.
Abban a tudatban voltam, hogy egy ilyen elváltozásnál, ahol esetleg felmerül később a bőrrák a szövettanból, akkor kell kemo, stb.
A melanoma tud áttétet képezni más szervekbe, akkor van baj, ha ez már bekövetkezett. A te esetedben erről még egész biztosan nincs szó. Nyugi.
És neked amikor bőrgyógyász nézte akkor azt mondta rendben van, csak vegyétek le a biztonság kedvéért?
Utólag a szövettanból derült ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!