Soboreás keratózis gyakran eltűnik magától? Lett rajtam egy nagy kinövés. Kb 1 forintos nagyságú. A bőrgyógyászaton soborreás keratózisnak diagnosztizálták ami egy jóindulatú elváltozás.Úgy nézett ki mint egy anyajegy.
Igen.
Hány éves vagy?
Néha leesik, esetleg máshol is előjön.
Óvatosan napozz.
Sajnos, ha ez egyszerr megjelenik, terjedni fog.
Általában hason, háton, arcon.
Nagyjából ennyi idős koromban jelent meg nekem is.
Külföldön éltem és egy közismerten jó bőrgyógyászt kerestem fel.
Azt mondta, nem kell miatta aggódni, de nagyon hosszadalmas és drága kezeléssel eltüntethető. Végülis lemondtam róla.
Jelenleg 5-6 ilyen van rajtam, egyik-másik időnként "lekopik".
Én egy szimpla műtétre lettem kiírva a bőrgyógyászati klinikára. Csak eltűnt mire műtötték volnam.Ez nem szemölcs ami terjed. Nem vírus okozza. Szerintem kevered őket.
Nekem egyébként ez az egy volt de szerencsére ez is elmúlt.
Én sem szemölcsről beszéltem. Bár nevezik időskori szemölcsnek, esetleg időskori anyajegynek.
"A szeborreás keratózis vagy időskori szemölcs úgyszintén eltávolítható elektrokauterrel (vagy akár fagyasztással is), itt azonban nem kell tartani a bőrdaganatok kialakulásától, hiszen a hámsejtek ártalmatlan, jóindulatú elszaporodásáról van szó. Az időskori szemölcsök általában barna vagy sárgásbarna színűek, kerek vagy ovális alakúak: ezeket a bőrelváltozásokat főként esztétikai okokból érdemes eltávolíttatni."
A linket is én küldtem.
Itt csak ketten "beszélgetünk".
Kint is, itthon is szeborreás keratózist diagnosztizáltak.
Néhány év alatt megjelenik 1-2 újabb, és néhány év alatt "leesik" egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!