Mélyvénás trombózis lábszáron - a bedagadást sehogy se lehet megszüntetni, hanem tényleg ez a napi 1 Clexane fogja majd 3 hét alatt megoldani?
nem, még itt vagyok, csak fura hogy semmi mást nem csinálnak csak napi 1x Clexane állítólag 3 hétig, de a láb ugyanolyan dagadt. de nem is mondanak semmit.
ennyi a kezelése egy trombózisnak? nem lehet sehogy levinni gyorsabban a dagadást?
értem kösz, csak az a fura, hogy szülőmnek volt már ugyanilyen MVT-je, de neki ment az infúzió is. nekem meg semmi. persze azt nem tudom, hogy csak sima infúzió volt-e vagy abban is volt pl heparin vagy akármi hasonló, de lényeg, hogy ez a fura az egészben, hogy ezzel a napi 1 Clexanevel kellene elmúlnia?
mondjuk az elején napi 2x 8000 NE volt (első héten), most már csak napi 1.
ez a protokoll és teljesen rendben vagy egyénfüggő, kinek megy infúzióban is heparin (vagy más)?
igen, köszi, hát valóban kellemetlen, csak tudod, azt hittem, ha már bekerülök, akkor pl valami heparinos infúzió gyorsabban leviszi a dagadást.
ezek szerint mégse ... csak hát ennyi erővel, akkor otthon is hasbaszúrhatnám magam napi 1x, emiatt kell itt feküdnöm hetekig? :(
annyit mondtak, hogy majd valamikor átállunk warfarinra, de azt megint nem mondták, hogy hány hétig kell ez a hasbaszúrós, már lila az egész hasam :).
bár gondolom hatékonyabb az injekció, mint a tablettás módszer. sőt ha elgondolom, ez most heparin-származék, azaz oldja a rögöt. de a warfarin csak higítja a vért, de nem oldja. jól tudom?
rendben, köszi a választ!
Szia. Azóta hogyan érzed magad? Én is a napokban jöttem ki a korházból ugyanezzel. Nekem is dagad a lábam. De póckolással, hidegvizes borogatással csökken a dagadás. Én masfel napig nem hagyhattam el az ágyat, utána is csak fáslival. Itthon is kompressziós harisnyával közlekedhete. Javítsa a vérkeringést a lábban. + próbálj meg óvatosan fekvés közbe megmozgatni a lábbujjaid, bokakörzést és hasonlókat. Az is javítsa a vérkeringést.
Nekem is clexanet írtak fel, én is kaptam sóoldatot amit felturbóztak valami értágitó cuccal. Neked vannak javulások? Hátha te is tudsz valami okosságot mondani. Jobbulást kívánok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!