Ha valaki gluténérzékeny vagy cöliákiás, az hogyan derül ki? Fájdalmai vannak vagy milyen tünete van? Vagy csak vérvétel alapján derül ki?
Nekem tej allergiám van kb 6 éve
Úgy derült ki hogy nagyon fájt és ment a hasam a tejes dolgok után (mai napig)
Vizsgálat ki is mutatta
Nem mindenkinél vannak tünetek. Sógornőmnek úgy derült ki, hogy alacsony volt a vasa és egyszer az egyik orvos azt mondta, hogy járjanak már ennek utána, hogy mi okozza...
De van, aki puffad, van, akinek bőrtünetei lesznek.
Én pont holnap megyek laborba, cöliakiaszerológiára.
Nekem néha megy a hasam és puffadok, rossz a közérzetem és alacsony a vasam évek óta.
De amúgy elvagyok.
Valahogy reménykedem, hogy gluténos legyek, mert akkor a diétával jobban lehetek.
#3. Mi derült ki?
#5. Így szedd: metil kobalamin! Vasból pedig biszglicinátot!
Nem mind szívódik fel jól!
Érdemes lenne kipróbálni ezeket.
#3 vagyok, nekem a labor IgA hiányt mutatott, ez alapján nem értékelhető az eredmény. Két hete voltam gyomortükrözésen, a gyomorból meg a vékonybélből vettek mintát, de még nincs eredmény.
Közben elkezdtem a diétát, és jobban érzem magam. De ez még nem jelent semmit, mert nekem mindig is voltak több hónapos, tünetmentes időszakaim, amikor nem volt hasmenés. Nálam a fő tünet a vashiány, és az abból fakadó fáradtság, szapora szívverés.
#9. Köszi, hogy megírtad.
Az IgA hiány az mire is utalhat?
Gyógyulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!