Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Véres a székletem, mitől?

Véres a székletem, mitől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 hónapja 1 hétig ment a hasam. Emiatt 1 hónapja voltam hasi MR vizsgálaton, gyomortükrözésen, és vastagbéltükrözésen is. Minden negatív volt, kivéve, hogy a bélszakaszom utolsó 10-15 cm-e be volt gyulladva. Ez óta (1 hónapja) szedek Salofalkot. Most megint 5 napja megy a hasam, de nagyobb problémám is van. Ma a legutolsó székeléskor észrevettem, hogy pirosan véres a székletem! Nem is kicsit. Mintha ilyen átlátszó nyálka is lett volna rajta.

Hozzá kell tennem, hogy 4 hónapja napi 5-6x érzek mindkét oldalon (de nem egyszerre) az alsó bordák környékén gyenge fájdalmat.

Nem hiszem, hogy köze lehet a mai véres széklethez, de ma vettek tőlem vért más okból.

A vastagbéltükrözésnél vett mintát az orvos, de még nincs eredménye. A kérdésem az lenne, hogy tapasztalt bárki hasonlót? 1 hónapja vizsgáltak mindenre, ez most mégis mi a fene??

Köszönöm szépen a segítséget!

2022. szept. 13. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Gondolom felmerült, hogy gyulladásos bélbetegséged van (IBD). Ha colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás), akkor azt a szövettani vizsgálat kimutatja és annak bizony ilyen tünete is van, amit írtál.
2022. szept. 13. 21:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Antibiotikumot szedtél? Ha igen, probiotikumot is vettél be?

Nekem emiatt lett Clostridium fertőzésem, mert nem szedtem probiotikumot antibiotikum mellé.. :(

2022. szept. 13. 23:16
 3/4 anonim ***** válasza:

+ utána is volt, hogy véreztem.

Borzasztó stresszes időszakon vagyok túl, valószínűleg attól vérzett legutóbb. Székletmintát nézess, nekem 3-at kellett vinni, ha az 1. Pozitív, akkor szűkítik le, h melyik baktérium törzs okozza a gondot.

2022. szept. 13. 23:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen amíg tüneted van muszály menned és keresned a Gasztroenterológusodat mert ez nem játék. Nagyobb mennyiségű végbélből történő vérzéssel nyugodtan lehet menni OSB-re is mivel ez azon kivételes esetek közé tartozik. Én nekem nemsokára fogják kideríteni, hogy Chron vagy Colitis beteg vagyok. Immunológia laboreredményen már látszik, hogy magas ASCA IgG szint van. Nekem is a felszálló és a leszálló ágon (Jobb és bal oldalon) vannak szúró és rendes fájdalmain, érdekes módon a haránt résznél semmi.

2-esnek igaza van. Szedtél-e antibiotikumot? Probiotikum szedése közben is lehet esély Clostridium difficile-fertőzésre, ezt székletleoltással tudják meg, hogy vannak-e a székeletedben olyan toxinok amit a baktérium is termel.

Eléggé intő tünet az IBD-nél a véres nyálkás székelt, nálam is mikor először volt megijedtem, aznap cirka 7-8 voltam mosdóban. Ez két hónapig ment 10-11 kg fogyással mivel semmi se maradt meg bennem.

Vastagbélből vett szövetminta alapján a patológián kimutatható a fekélyeződés mértéke, nyilván szerintem már kaphattál szövettani leletet. Azt se árt megnézni, hogy ha esetleg valaki kicsit megnyomkodná a hasad jobb és bal oldalát, hogy érzel e fájdalmat.

Lényeg ezt ne hagyd annyiban, mert ha tényleg egy IBD elején vagy időben kell elkapni mert rosszabb lesz. Mindenkinél máshogy játszódik le ez igaz de muszáj megelőzni a bajt.

Sok kitartást és nyaggasd az orvosodat éjjel nappal!

2023. jan. 14. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!