Kattoryory kérdése:
A röntgen sugárzás mennyire rákkeltő?
Figyelt kérdés
Az utóbbi hónapokban kb havi 1x röntgeneznek, hogy megnézzék, a vesekő zúzás mennyire volt eredményes.
Én ezt elég soknak találom egy fiatal lány esetében.
Mennyire lehet ez káros?
2022. szept. 11. 11:15
11/15 A kérdező kommentje:
Az előző kommentelő is rákos lett. Én is lehetek mivel még nincs vége a röntgensorozatnak.
Reumatológiai probléma miatt is megröntgeneztek 3 irányból is. Most a vesekő miatt is egy csomót kaptam és még fogok többször menni.
2022. szept. 14. 19:23
12/15 Ypszilon1980 válasza:
Jó, figyelj, nem értesz hozzá az egy dolog, az nem baj, de nem értem mit nem lehet azon megérteni, hogy a diagnosztikában használt röntgen nem okoz rákot. A hozzászóló, akinek szerinte ettől lett rákja, az egyáltalán nem bizonyított, nem tudjuk mennyi röntgensugárzást kapott, és erről nincsen semmilyen atomenergia hivatali adat, ellentétben arról vannak, hogy milyen dózisok milyen károsodást okozhatnak, egy natív vese röntgenfelvétel dózisa ehhez képest sehol nincs, a képalkotásban meg azt jobb, ha tudod, hogy 5%-ban vesz részt csak a kiadott röntgensugár. Vannak akik röntgensugár terápiákra járnak és mégsincsen rákos betegségük, sőt akik negyedévente járnak CT-re, azoknak sem. Először is egyébként a bőrpír adna valamilyen károsodásra okot, de még az sem rákra. De ha visszatérünk a te esetedre, akkor csak nem gondolod, hogy egy natív vese felvétel, amiből lesz kb. 6-8, az ilyet okoz, ezt te sem mondhatod komolyan, azért gondolkozz már.
13/15 anonim válasza:
A lúzer dohányosok szokták áltatni magukat, hogy nem a 40 evnyi cigizéstől, hanem a röntgentől lett a rákjuk :D ostobák
14/15 A kérdező kommentje:
Ez a válasz most megnyugtatott valamelyest. Örülök hogy ilyen abszurdnak találod a felvetést, remélem hogy tényleg így van ahogy mondod.
Bár nem lehet bizonyítani hogyha valakinek mondjuk 10 év múlva rákja lesz az ettől volt, de azt sem lehet hogy nem ettől.
2022. szept. 14. 21:09
15/15 Ypszilon1980 válasza:
Mint ahogy azt sem lehet bizonyítani, hogy az éterben lévő sok száz nagy energiájú mikrohullám vagy elektromágneses hullám okozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!