Akinek keresztcsonttal vannak problémái, ülőmunka esetén, hogyan érdemes ülni?
Keresztcsont környékén szokott feszülni fájni, meg a csípőm egyik vagy másik oldalt. Kattogok is. Nem az ízület fáj, az izom feszül. Nagyobb probléma nincsen, megnézettem.
Gondolom onnan eredhet, hogy ülőmunkát végzek. Hogy üljek, hogy csökkentsem a tüneteket ne tegyek rá még egy lapáttal.
Mi az amit tilos? Keresztbetett láb oké vagy inkább kerüljem?
Ja meg akkor már az alvás közben is. Hogy érdemes feküdni (mondjuk ez elég nonszensz kicsit, mert álmomban úgyis elmozdulok, de hátha...) Van valami tipp?
Köszönöm!
Lehet sok negatív like-ot fogok kapni de
nálam az EGYETLEN dolog ami mozgásszervi
problémákra bevált:a RENDSZERES (!) mozgás.
(úszás, torna, hetente legalább 2x de inkább 3x)
Én vettem egy százezer forintos forgószéket aminek memóriahabos, állítható párnája van deréktájon, azóta nem fáj.
De gondolom egy párezer forintos deréktámasz is tudja ugyanezt. Ha irodában dolgoznék akkor tuti olyat vettem volna és bent használnám, de mivel home office-ban vagyok, inkább vettem egy komplett széket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!