Mi lehet a legrosszabb kimenetele, ha valaki egyszerre vas-, B12- és folsav-hiányos anémiás?
Főleg azok véleménye érdekel, akiknek volt/van ilyen összetett betegségük és válaszolt nekik szakorvos. Nem külön-külön érdekel, azt tudom, együtt a három. Háziorvossal és belgyógyásszal is konzultáltam, egyik sem mond konkrétat, csak a három hiányának tüneteit, azt, hogy mi lehet belőle, egyik sem (hiába kérdeztem), konkrét válaszuk, hogy "sok minden".
És gondolom itt jön az, hogy mi az oka ennek a fajta vérszegénységnek. Sajnos nem tudni.
Szóval mi lesz, ha nem szedek rá gyógyszert (ami havi 13 ezer forint, a legolcsóbb, amennyi mg kell belőlük, tehát nem jó semmilyen más vacak, ne ajánljatok), mik lehetnek a súlyosabb tünetek és a legrosszabb?
Kb írtam 5 ezret, de B12-vel is 5 ezer. Számold már ki! A dobozban sokszor 2 havi van.
A lényeg az hogy pótold, nem a márka a lényeg.
Amúgy leszrom, a te pénzed. Ki írtál egy kérdést és írtuk higy felé annyiból meguszhatod. Ha neked ez nem jó akkor fizess többet.
Attól hogy bunkó vagy és itt töltöd ki a mérged az embereken semmit nem old meg. Én legalábbis nyugodtan fogok aludni.
Még valami, ha annyira számolsz:
Vasból napi 150mg kell,
Folsavból 0,50-0,55,
B12-ből 1500 mikrogramm.
Számolni tudsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!