Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez sclerosis multiplex lehet?...

Ez sclerosis multiplex lehet? Vagy pánik, hipochondria?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, néha megkeseríti az életem a hipochondria. Múlt hónapban a leukémiától rettegtem, folyamatos hőemelkedés, brutál étvágytalanság, végtag fájdalmak miatt, ezek nagy részben elmúltak egy jó vérkép eredmény után.

Viszont a fájdalom a lábamban megmaradt és további furcsa tünetek társulnak. A fájdalom nem állandó, van hogy egész nap nem is fáj, általában pár percig tart és hasító vagy lüktető érzés, néha a karjaimban is van. 2 hete úgy érzem, mintha nehezebbek lennének a lábaim és ha leguggolok, jobban húzna lefelé a gravitáció, ha jobban felidegesitem magam rajta, remegés is társul hozzá. Úgy olvastam, ez tipikus tünete az sm-nek, bár én nem úgy érzem, mintha 10 kilós súly lenne rajta, de furcsa érzés. Ezen kívül sokat volt izomlázam, néha a vádlimban görcsölés szerű fájdalmat is érzek.

Látászavarok, szédülés lekopogom, nincs, a labfejem zsibbad ha raulok a lábamra vagy sokáig ülök a wc-n de ez gondolom másnál is előfordul.

A szüleim azt mondják, csak bebeszélem magamnak ezt a lábgyengeséget, háziorvos is kinevetett és mondta, hogy pszichológus kellene nekem. De én eléggé depis lettem, sírógörcseim vannak főleg a nehéz láb és izomfájdalom miatt, mert ez eléggé jellemző az sm-re. Tudom, hogy csak MR és sok más bonyolult vizsgálat mutatja ki, ezekre nem hiszem, hogy lesz lehetőségem az elkövetkező időben.

Ráadásul ha kiderülne, hogy ez a diagnózis, nagy csalódást okozna a családomnak is, fel kellene adnom az álmomat, otthagyni az egyetemet. Amit épp most fogok elkezdeni, de most képtelen vagyok arra koncentrálni :(

Okozhatja ezeket a tüneteket pánik, hipochondria? Már volt rá példa, hogy hetekig produkáltam más betegség tüneteit is, szóval nagyon remélem, ezt is csak beképzelem.

Aki érintett az sm-ben, nála milyen tünetek voltak?

2022. aug. 27. 17:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A helyzet változatlan, a gyengeség megvan meg mindig, fájdalmak is bárhol , és mintha a jobb oldalam merevebb, nehezebb lenne. voltam azóta 3x is neurológusnál, aki eddig különböző vérvizsgálatokra küldött csak, azt mondta, a tünetek és reflexek, funkciók alapján nem gyanakszik sm-re. De mivel én nagyon felek hogy az van, most beultalt mr-re is.

Közben ugye elkezdtem az egyetemet, hat az is rohadt nehéz ilyen bizonytalansággal a levegőben. De kicsit fejben lenyugodtam, igyekszem nem erre gondolni, azóta valamivel több a motivációm /ami kellene is bőven/

2022. nov. 16. 12:31
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én vagyok megint, a szintén parázós csaj.

Drukkolok, hogy minden rendben legyen az MR-nél és ne találjanak semmit Nálad (se)! Nálam közben csináltak és kizárták az sm-et szerencsére. 🙏

Nekem kéz és láb bizsergés van időnként, de már sokkal kevesebb, és próbálok nem stresszelni rajta. Mindenképp írj majd hogy mi volt. Puszi ❤️

2022. nov. 16. 17:24
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Megint én. Most látom hogy előtte a leukémiától rettegtél. Hát én is, végig ezen a nyáron! De nagyon durván, minden tünetem megvolt már. Úgy látszik sok mindenben hasonlítunk.
2022. nov. 16. 17:28
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolso, neked milyen tuneteid voltak? Csinaltattal verkepet?
2022. nov. 18. 14:06
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Vitamin! Ugyanezek a tüneteim voltak, négy hónap intenzív vitamin szedés után kezdtek jobb lenni.

Multivitamin (drágább fajta, Centrum Béres), Magne B6 2-3 tabletta, C vitamin 1000mg, D vitamin

2022. nov. 26. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!