Ez sclerosis multiplex lehet? Vagy pánik, hipochondria?
18 éves lány vagyok, néha megkeseríti az életem a hipochondria. Múlt hónapban a leukémiától rettegtem, folyamatos hőemelkedés, brutál étvágytalanság, végtag fájdalmak miatt, ezek nagy részben elmúltak egy jó vérkép eredmény után.
Viszont a fájdalom a lábamban megmaradt és további furcsa tünetek társulnak. A fájdalom nem állandó, van hogy egész nap nem is fáj, általában pár percig tart és hasító vagy lüktető érzés, néha a karjaimban is van. 2 hete úgy érzem, mintha nehezebbek lennének a lábaim és ha leguggolok, jobban húzna lefelé a gravitáció, ha jobban felidegesitem magam rajta, remegés is társul hozzá. Úgy olvastam, ez tipikus tünete az sm-nek, bár én nem úgy érzem, mintha 10 kilós súly lenne rajta, de furcsa érzés. Ezen kívül sokat volt izomlázam, néha a vádlimban görcsölés szerű fájdalmat is érzek.
Látászavarok, szédülés lekopogom, nincs, a labfejem zsibbad ha raulok a lábamra vagy sokáig ülök a wc-n de ez gondolom másnál is előfordul.
A szüleim azt mondják, csak bebeszélem magamnak ezt a lábgyengeséget, háziorvos is kinevetett és mondta, hogy pszichológus kellene nekem. De én eléggé depis lettem, sírógörcseim vannak főleg a nehéz láb és izomfájdalom miatt, mert ez eléggé jellemző az sm-re. Tudom, hogy csak MR és sok más bonyolult vizsgálat mutatja ki, ezekre nem hiszem, hogy lesz lehetőségem az elkövetkező időben.
Ráadásul ha kiderülne, hogy ez a diagnózis, nagy csalódást okozna a családomnak is, fel kellene adnom az álmomat, otthagyni az egyetemet. Amit épp most fogok elkezdeni, de most képtelen vagyok arra koncentrálni :(
Okozhatja ezeket a tüneteket pánik, hipochondria? Már volt rá példa, hogy hetekig produkáltam más betegség tüneteit is, szóval nagyon remélem, ezt is csak beképzelem.
Aki érintett az sm-ben, nála milyen tünetek voltak?
A háziorvos kinevet dolgot nehezen tudom elképzelni, mentem már oda azzal, hogy szerintem leukémiás vagyok, majd mondta, hogy ne a netről diagnosztizáljon, de elküldöm elsősorban egy vérképre.
Aztán elkezdtem figyelni a testem és a szerveim apró változásait, mindig remegve csaptam fel a netet, hogy hátha valami van mégis.
Majd ez a paranoia/hipochondria addig-addig húzódott, míg meg nem kattantam és el nem jutottam egy öngyilkossági kísérletig.
Akkor bekerültem a pszichiátriára, kemény 8 hónap pszichoterápia volt, most, ha valahol beszúr valami, megvakarom, és annyi, nem aggódom szét magam.
Tényleg menj el egy pszichológushoz, és ne hagyd ott az egyetemet
#1 nem a hipochondria miatt kellene otthagynom az egyetemet, hanem ha kiderulne, hogy sm-em van, mert olyan szakmát tanulok, amihez kell kézügyesség.
Én úgy vagyok, hogy ha van egy ijesztő tünet, várom, hogy elmuljon, aztán tudat alatt idegesít, így nem múlik, akkor kezdek guglizni és a legrosszabbra gondolni..
Már abból ahogy írsz, hipochonder gyanús vagy nekem kicsit. Egy hipos felismeri a másikat (:
Nekem is van rá hajlamom, aztán mikor rádöbbentem, hogy beteges már amit csinálok, kapcsoltam szerencsére. Néha van még kísértés, de nem esem áldozatul. Körülöttem levők többszöri kiakadása kellett ehhez.
És a hipochondriában az a durva, hogy tényleg elkezdesz tüneteket érezni magadon, valósan, ezért te tényéeg azt hiszed beteg vagy.
Kezdődött nekem egy szívbetegség félelemmel, amik valszeg pánikrohamok voltak és én azt hittem tutira szívbeteg vagyok, de indokolatlan szitukban jött ki, sosem sportolás hatására, hanem ha pl egyedül voltam valahol. Mániákusan számolgattam a pulzusom és csak a webbeteget meg ezeket bújtam ÓRÁKIG a mobilomon, halálfélelemmel, remegés, alvászavar stb.
Aztán elkezdtem parázni hasi betegségektől, miután egy ismerősömnek ilyen gondja lett. Generáltam magamnak valós hasmenéseket, puffadtam mindig, mire már vért láttam, erre úgy beparáztam, hogy halálosan, mire kiderült, hogy valami aranyér-szerűség lett. Na itt volt olyan durva parám, hogy páromnak nem egyszer bőgtem éjszakánként, hogy nem akarok meghalni, tuti rákos vagyok mert papámnak az volt stbstb.
Szóval ha jót akarsz magadnak MOST hagyd abba ezt az egészet. Amiket leírsz simán beképzelhető dolgok, hidd el ,az agyad simán generálja. Menj el max egy nagylaborra, az úgyse árt, vagy nézze meg egy reumatológus, ennyi. De nincsen nagy bajod, nyugodj meg.
Masszívan hipochondria.. SM nem ilyen jellegű tünetekkel kezdődik.
Menj el egy pszichológushoz/pszichiáterhez, mert mentálisan teljesen bele fogsz betegedni ebbe.
Hogy vagy azóta?
Én is most ezen pörgök hogy SM, pár napja zsibbad bizsereg a bal lábam, kicsit a bal kezem is és ma illetve tegnap már fájt is.
*en is
Mar irni se tudok, na :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!