Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez lehet vérmérgezés?

Ez lehet vérmérgezés?

Figyelt kérdés

3 héttel ezelőttig vagdostam magam. Két héttel ezelőtt volt egy nyirokcsomógyulladásom lázzal, amire kaptam antibiotikumot, most viszont újra előjönni látszik. Nem látok semmiféle piros csíkot, maximum a vágások alatt a combomon kicsit sárgásabb a bőr.

Van egy vágás a vállamon is, úgy érzem mintha alatta kicsit görcsölne a karom.

Bemenjek ezzel az ügyeletre?

2022. aug. 27. 09:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
43%
Dilidokihoz menj.
2022. aug. 27. 14:15
 12/27 A kérdező kommentje:
Már járok, nem is vagdosom magam 3 hete és nem is tervezem többet. De nem szeretnék meghalni semmi ilyesmiben
2022. aug. 27. 14:18
 13/27 anonim ***** válasza:
Szerintem nem valószínü.
2022. aug. 27. 14:42
 14/27 anonim ***** válasza:

Majd bővebben is írok.

13-as voltam

2022. aug. 27. 14:44
 15/27 anonim ***** válasza:

Szóval a szepszis (vérmérgezés) és a tetanusz (merevgörcs) nem ugyanaz.

"A mindennapi életünk során szerzett közönséges hámsérülések, szúrások, vágások egy része az esetleges bakteriális felülfertőződésen kívül igen komoly veszélyt is rejthet magában. Az ártalmatlannak tűnő sérülések sokszor nagy valószínűséggel szennyeződnek a környezetből származó talajjal, amely súlyos bakteriális fertőzést is okozhat. Ez a tetanusz vagy merevgörcs."

[link]

Tehát itt FÖLDDEL szennyeződik a seb.

"A septicaemia (vérmérgezés) a szervezetben zajló fertőzés, szepszis súlyos, előrehaladott állapota. A szervezet szisztémás válaszát a véráramba jutó, keringő, fertőzést okozó ágens (leggyakrabban baktérium) vagy annak terméke váltja ki."

[link]

Egyik nagyapám anyja vérmérgezésben halt meg, ő megvágta magát (véletlenül, nagy sebet ejtve magán) és nagyapám úgy mesélte, hogy "el lett hanyagolva", "nem vittük időben orvoshoz" és így sajnos meghalt. Ez nagyon régen volt, nagyapám 1898-ban született...

Aki falcol, az általában le szokta fertőtleníteni tudtommal a sebeit. Kérdező, te nem tetted ezt?

13-as és 14-es voltam

2022. aug. 27. 17:34
 16/27 A kérdező kommentje:

Update:

Élek, voltam vérvizsgálaton, nem találtak semmit. Mondták hogy nem, nincsen vérmérgezésem.

A tetanusz oltást azért kérni fogom hétfőn, a falcolásnál meg volt hogy fertőtlenítettem, volt hogy csak vízzel lemostam sajnos.

Mindenesetre tanultam az esetből, már egy ideje abbahagytam a vagdosást, ezek után biztos hogy soha nem is kezdem újra.

2022. aug. 28. 02:38
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te milyen csodarendelőben voltál, hogy szombat reggel és vasárnap hajnal között vért vettek és a levett vért be is vizsgálták?
2022. aug. 28. 07:17
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

17

Roppant fontos kérdés. Gondolom ügyeleten volt. Ez nem jutott eszedbe?

2022. aug. 28. 09:30
 19/27 anonim ***** válasza:
61%

Utolsó:

10 körül még nem volt orvosnál, hanem otthon (?), de 13:42 kor már végzett és valami eredményt várt, holott 17 perccel korábban már múlt időben beszélt a sürgősségiről és jövő időben a vérvételről. Utánna éjjel fél 3ra már volt vérvizsgálaton és az eredményt is megkapta, ráadásul szóban.

Szeretném tudni, hogy melyik sürgősségin került sorra 2-3 órán belül, mikor a triázs tuti nem sorolt előre senkit, aki a saját lábán sétált be 3 hetes, majdnem teljesen gyógyult felületi vágásokkal. Majd 17 perc alatt sorra került vérvételre és a délután folyamán el is végeztek egy nem sürgős vérképet… Magyarországon, a magyar egészségügyben….ez még magánklinikán se menne

tegnap 13:25

“ Voltam, MAJD vesznek vért és megnézik.”

tegnap 13:42

“ Sürgősségin voltam, ott nem került szóba a tetanusz csak a vérmérgezés, amiről most lesz majd eredményem nem sokára”

ma 02:38

“ Élek, voltam vérvizsgálaton, nem találtak semmit. MONDTÁK hogy nem, nincsen vérmérgezésem.”

2022. aug. 28. 09:49
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Naja. Magyarországon hamarabb kerül sorra, aki kivárja a szakrendelésen a sorát, mint aki az SBO-ra megy. Ezt a triázst aki kitalálta, annak ajánlom, hogy egyszer legyen szüksége azonnali orvosi segítségre és tapasztalja meg, hogy hogy is megy ez, fél napot lehet várni infarktussal; egy szál pelenkában otthagyják a mentőbejárat mellett a beteget télen; aki vért hány, ahhoz hamarabb megy oda a takarító, mint bármilyen orvos vagy ápoló. De azért a budiban nem folyik le a víz, nem zárható az ajtó, nincs papír, nincs szappan és kezet törölni vagy szárítani is csak úgy lehet, ha a nadrágunkba töröljük. Információ szintén nincs. Ha át kell szállítani a beteget máshová, újabb fél napot várhat betegszállítóra vagy mehet taxival.
2022. aug. 28. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!