Ez lehet vérmérgezés?
3 héttel ezelőttig vagdostam magam. Két héttel ezelőtt volt egy nyirokcsomógyulladásom lázzal, amire kaptam antibiotikumot, most viszont újra előjönni látszik. Nem látok semmiféle piros csíkot, maximum a vágások alatt a combomon kicsit sárgásabb a bőr.
Van egy vágás a vállamon is, úgy érzem mintha alatta kicsit görcsölne a karom.
Bemenjek ezzel az ügyeletre?
Majd bővebben is írok.
13-as voltam
Szóval a szepszis (vérmérgezés) és a tetanusz (merevgörcs) nem ugyanaz.
"A mindennapi életünk során szerzett közönséges hámsérülések, szúrások, vágások egy része az esetleges bakteriális felülfertőződésen kívül igen komoly veszélyt is rejthet magában. Az ártalmatlannak tűnő sérülések sokszor nagy valószínűséggel szennyeződnek a környezetből származó talajjal, amely súlyos bakteriális fertőzést is okozhat. Ez a tetanusz vagy merevgörcs."
Tehát itt FÖLDDEL szennyeződik a seb.
"A septicaemia (vérmérgezés) a szervezetben zajló fertőzés, szepszis súlyos, előrehaladott állapota. A szervezet szisztémás válaszát a véráramba jutó, keringő, fertőzést okozó ágens (leggyakrabban baktérium) vagy annak terméke váltja ki."
Egyik nagyapám anyja vérmérgezésben halt meg, ő megvágta magát (véletlenül, nagy sebet ejtve magán) és nagyapám úgy mesélte, hogy "el lett hanyagolva", "nem vittük időben orvoshoz" és így sajnos meghalt. Ez nagyon régen volt, nagyapám 1898-ban született...
Aki falcol, az általában le szokta fertőtleníteni tudtommal a sebeit. Kérdező, te nem tetted ezt?
13-as és 14-es voltam
Update:
Élek, voltam vérvizsgálaton, nem találtak semmit. Mondták hogy nem, nincsen vérmérgezésem.
A tetanusz oltást azért kérni fogom hétfőn, a falcolásnál meg volt hogy fertőtlenítettem, volt hogy csak vízzel lemostam sajnos.
Mindenesetre tanultam az esetből, már egy ideje abbahagytam a vagdosást, ezek után biztos hogy soha nem is kezdem újra.
17
Roppant fontos kérdés. Gondolom ügyeleten volt. Ez nem jutott eszedbe?
Utolsó:
10 körül még nem volt orvosnál, hanem otthon (?), de 13:42 kor már végzett és valami eredményt várt, holott 17 perccel korábban már múlt időben beszélt a sürgősségiről és jövő időben a vérvételről. Utánna éjjel fél 3ra már volt vérvizsgálaton és az eredményt is megkapta, ráadásul szóban.
Szeretném tudni, hogy melyik sürgősségin került sorra 2-3 órán belül, mikor a triázs tuti nem sorolt előre senkit, aki a saját lábán sétált be 3 hetes, majdnem teljesen gyógyult felületi vágásokkal. Majd 17 perc alatt sorra került vérvételre és a délután folyamán el is végeztek egy nem sürgős vérképet… Magyarországon, a magyar egészségügyben….ez még magánklinikán se menne
tegnap 13:25
“ Voltam, MAJD vesznek vért és megnézik.”
tegnap 13:42
“ Sürgősségin voltam, ott nem került szóba a tetanusz csak a vérmérgezés, amiről most lesz majd eredményem nem sokára”
ma 02:38
“ Élek, voltam vérvizsgálaton, nem találtak semmit. MONDTÁK hogy nem, nincsen vérmérgezésem.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!