Más gyerek is ennyire tiltakozik a kúp ellen? Vagy valamit rosszul csinálok?
Egyszerűen képtelenség szinte beadni neki. Lázas és hányt is, háziorvos mivel hányt azt javasolta, hogy a legbiztosabb ha kúpban kapja a lázcsillapítót. 6 éves, utoljára talán 4 éves volt, hogy kapott. Próbáltuk szép szóval meggyőzni, de sajnos nem ment. Végül egyet sikerült neki beadni úgy hogy a hátára fektettük lábakat felemel, de kb. 1 perc után kint is volt. Rúg, ordít, sajnos nem megy és 38,3 volt legutóbb a láza mikor mértük.
Én sem szívesen dugom a fenekébe a kúpot, de ha egyszer az orvos ezt javasolta.
Ti hogy szoktátok ezt, vagy aki volt már hasonló helyzetben, nálatok nem okott problémát?
Akkor nem kell a lázat csillapítani, ha nincs rosszul a gyerek! Ha rosszul van, akkor tök mindegy milyen alacsony a hője, hőemelkedést is csillapítunk.
Nyilván nem jó neki, az egész folyamat kellemetlen, neked is az lenne. Plusz még beteg is, gondolom eleve nincs jó passzban.
Ha nagyon rossz lenne a helyzet, akkor valószínűleg tényleg nincs más, mint szólni az ügyeletnek.
Nem minden gyerek. Van aki szépen tűri, van akinek pedig komplett rémálom.
Én emlékszem gyerekként nem szerettem de elviseltem pár perc győzködés után. Nem kellemes dolog, de nem is traumatikus, vannak rosszabb orvosi dolgok. Akkor a szuritól jobban féltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!