Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van itt kardiológus akitől...

Van itt kardiológus akitől kérdezhetek?

Figyelt kérdés

2-3 éve vannak szívpanaszaim. Magasvérnyomás és ritmus zavarom is van amikre rendszeresen gyógyszert szedek. Utóbbi időben gyakran rosszul vagyok, de a háziorvosom nem igazán foglalkozik a dologgal. Voltam nem rég a helyi kardiológián a kórházban, de semmilyen kivizsgálást nem végeztek erre vonatkozóan, mert minden panaszomat a túlsúlyomnak tulajdonítottak. Valóban túlsúlyos vagyok, de annyira azért nem és minden betegséget rá fogni arra szerintem nem korrekt eljárás velem szemben.

Ismerek sovány embert, akinek már több szívrohama volt és soha életében nem volt kövér. Hogyan lehetne azt elérni, hogy korrektül, előítélet mentesen kivizsgáljanak?

2022. aug. 25. 12:10
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#10 Nem akarnak beutalni, mert 5 éve volt már egy koronária CT-m ami negatív volt és arra hivatkoznak, hogy így felesleges..
2022. aug. 26. 00:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Az asztmáddal mikor voltál utoljára kivizsgáláson? A Fosterre javaslat kell, ezek szerint rendszeresen jársz kontrollra? Mekkora a túlsúlyod?

A panaszok terhelésre, vagy nyugalomban jelentkeznek?

A háziorvosod mit mondott az SBO javaslatára? Ő utalt be a kardiológiára, ahol felülbírálták a CT és a terhelés javaslatát?

Mi meg boldog-boldogtalant terhelünk és Holtert teszünk rájuk más szakmák javaslatára, már kardiológus sincs aki leletezze, ha látunk rajta valamit, akkor SBO.

2022. aug. 26. 22:22
 13/21 A kérdező kommentje:

#12 Az asztmámmal évente járom egy tüdőgyógyászhoz, aki felírja nekem a gyógyszert, bár ő ezt inkább amolyan krónikus hörghurutnak tartja, mert allergiám egyáltalán nincs.

Nyugalomban és terhelésre egyaránt jelentkeznek, bár terhelésre még jobban fokozódik. A háziorvosom igazából sajnos semmit nem mondott rá, a kardiológiára is azért utalt be mert én kértem, ott meg úgy beszéltek mintha ezek a dolgok le se lennének írva az SBO leleten, mert ők csak azt fújták, hogy le kell fogyni. Ennek már közel 1,5 éve és azóta sem történtek meg ezek a vizsgálatok. A tüneteim viszont erősödtek azóta.

2022. aug. 27. 02:55
 14/21 A kérdező kommentje:
A súlyom lemaradt. 130kg és 175cm magas vagyok.
2022. aug. 27. 05:58
 15/21 Senior Séf ***** válasza:
27%
Szóval leszarod az egészet, te nem vagy hajlandó megmozdítani egy szalmaszálat se, de a doki gyógyítson meg téged.
2022. aug. 27. 14:53
 16/21 A kérdező kommentje:
#15 Ezt nem tudom miből szűrted le. Akarok változtatni, csak valamiért nem mozdul meg a súlyom. Éppen endokrinológusnál jártam tegnap emiatt, hogy nem-e más oka van, hogy nem tudok fogyni. Nyilván több mozgás is kellene amit be fogok iktatni amennyire a munkám mellett lehetséges. Nagy dolgokat nem akarok ígérni az orvosnak sem, amiket úgy sem fogok tudni betartani. 35 éves elmúltam nyilván már élsportóló nem lesz belőlem, meg hát az ember lehetőségei is korlátozottak ilyen téren.
2022. aug. 27. 15:32
 17/21 anonim ***** válasza:

42 a BMI-d, 35 évesen ezzel kezdeni kellene valamit, még 70 évesen is simán nekiállnak fogyni.

Az elmúlt időben változott a súlyod, próbáltál fogyni, diétázol?

Ekkora túlsúlynál nem sporttal kell kezdeni, nem is ajánlott. Esetleg sétálhatsz.

Ha nem igazán próbáltál fogyni, akkor érthető, hogy az orvos miért nem akart foglalkozni Veled, illetve miért nem terheltek meg. Valószínűleg a vége minden szakmánál az lesz, hogy próbálj fogyni, mert ha a fulladásos panaszaid még rá is fogják valami másra, a túlsúly számos más megbetegedést okozhat.

2022. aug. 27. 19:43
 18/21 anonim ***** válasza:

A szivelégtelenség tud okozni "hizást", ami nem igazán zsir-hizás, hanem a folyadékot tartja vissza a szervezet. Ezt sok orvos nem ismeri el, pedig egy egyszerű vizelethajtással kiderülne, hogy kb 15-25 kg súly van a szervezetben felesleges vizként, főleg a törzsre-hasra rakódva (a bevitt folyadék pl 2 liter/nap, de csak 1 litert pisilsz ki, 0,5 litert kiizzadsz, és napi 1/2 kg folyadék benned marad, ami nem zsir). Keress másik orvost, másik kardiológust, esetleg mérd a bevitt-ürített folyadék mennyiségét. Ez nem azt jelenti, hogy igyál kevesebbet, hanem azt jelenti, hogy ürits többet. Pl. igyál csalánteát, szigorúan cukor nélkül. Vagy minden nap egy 1/2 kg eper, szigorúan cukor nélkül.

Ezen kivül, az EKG nem sokmindent mutat ki, majdhogynem értelmetlen (ebben az esetben), de egy MRI vagy egy ultrahang-echo megmutatná, hogy meg van vastagodva a szivizom (ami ezt az egészet okozza, mintegy láncreakcióként)

Ami viszont biztos, hogy ha csak 5 kg-t is le tudnál adni, akkor csökkenne a rosszullétek száma. Ha 10 kg-t tudnál leadni, az már egy fél gyógyulás lenne.

Az általad szedett gyógyszerek komolyak, sose hagyd abba őket hirtelen vagy az orvos utasitása nélkül.

2022. szept. 19. 01:18
 19/21 anonim ***** válasza:
Még egy, azon csodálkozom, hogy hugysav-vesekő miatti tablettád van, de nem mondták, hogy a sima vizen kivül ne igyál semmilyen üditőt és ne egyél bizonyos ételeket, megelőzendő a vesekő képződést.
2022. szept. 19. 01:33
 20/21 anonim ***** válasza:

Jahj de szerettem ezt anno a klinikan hallgatni:

Lefogyok, meg mozgok, ahogy a munkam, meg az időm engedi.

Mindennap nap 5 kor kelek, 1 orat futok, elviszem a gyereket a suliba, megyek dolgozni, hazafele vásárlás, főzés, gyerekkel tanulás, este 30-40 perc súlyzós edzés.

Akarni kell.

A ferjem is 175 cm, mellé 74 kg.

Te kozel duplaannyi.

Nem CT kell, hanem mozogni.

Seta, tempós séta,majd futás

Ha a labad nem birja akkor keró

2023. szept. 21. 05:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!