Kardiológusok valaki milyen fajta extrasystole lehet ez ?
Kb. 4-5 éve van nekem jóindulatú extrasystolém. 3 különböző orvos vizsgált meg, holterezések, terheléses ekg, szívultrahang minden egyéb. Mindegyik azt mondta, hogy ezzel együtt kell élnem, egészséges vagyok stb... ezen túl vagyok már, a napi 50-100 alattit simán ki lehet bírni. Viszont, az egész kivizsgálás sorozat anno azért kezdődött el, ami most megtörtént velem néhány napja megint.
Tegyük fel 60-70-es pulzussal ülsz, és hirtelen elkezd sorozatosan tehát 5-6 ütés sorban mindegyiknél beütni egy pluszt, ez olyan mintha a 60-as pulzusból 120-as lenne hirtelen, kellemetlen érzés és nagyon ijesztő. Általában akkor jön ez elő fél-egy évente, amikor úgy fekszem, hogy "préselődik a hasam" és lefele nézem a telefont, tehát lehet valamelyik belső szerv nyomja a szívet ? Helyzetváltoztatásra szerencsére abba marad, de nagyon ijesztő és természetesen ekg-n, holteren, bárhol máshol sosem sikerült ezt "elkapni".
Mitől lehet ez ? A sima hétköznapi extrák max 1-1, vagy 1 és akkor sokáig semmi utána előfordulásúak.
Egyéb: magnézium, multi, C minden nap.
Mozgás heti 3x kondi, néha biciklizés.
Koffein 1-2 kávé / nap
Alkohol csak hétvégén, viszont akkor nikotin is.
Ne függj rá ennyire a pulzusod figyelésére... Ha van okosórád, akkor meg kukázd...
Egyenes út a hipochondriához.
Amúgy meg olvasgasd ezeket, és alattuk a valaszokat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=extrasystole
(hacsak nem mindet te írtad ki.... sarcasm OFF :-D)
Nagyon elgondolkodtató amit írsz , egy időben hasonló előredőlt pozicióban nekem is könnyen kiváltotta.
De ami jobban idegesít , nekem pont ilyen testtartás , pont telefonnézésekor idézett elő egy pulzus csökkenést - 37 - es pulzust.
Újabban meg 2-3 perc után állva leesik 1-2 mp-re 50-re , aztán visszaál 75-80-ra , ez az egész kb kevesebb mint 10 mp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!