Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mindenki covid paragép az...

Mindenki covid paragép az országban? (Bővebben lent.)

Figyelt kérdés

Covidos lettem. Az első hibát ott követtem el, hogy bejelentettem a házi orvosnak. Azért történt, mert egyáltalán nem covid tüneteim voltak és az otthoni tesztem is negatív lett először, így fontos volt, hogy kizárjak valami mást. Miután viszont sikerült kizárni, újra teszteltem otthon és az már + lett.

Az első döbbenet akkor ért, amikor a doki 12!!!napra be akart zárni, ezt sikerült lealkudni tízre. Jelenleg 7 nap a karantén, de 5 nap után - teszttel lehet szabadulni. Utána jártam, 7 nap után már nincs szükség kontroll tesztre se, akkor már mindenképpen biztonsággal lehet közlekedni. Nos, a covid idejére eső programjaimat(aminek nagy része munka), próbáltam átrakni a doki által előírt börtönöm UTÁNRA! Ekkor történt, hogy szinte mindenki letiltott kb.hetekre. Teszik mindezt úgy, hogy a hivatalos fertőzőképesség lejárta után napokkal mennék, felajánlottam, hogy igény szerint így is hajlandó vagyok maszkot venni, azon kívül nincs, és nem is volt felsőlégúti tünetem, tehát nem köhögök, nem tüsszögök, vagyis hiányzik a "csepp" a cseppfertőzéshez. De mintha leprás lennék!

Itt mindig azt olvasom, már senki nem foglalkozik a coviddal. Így most nem tudom eldönteni, hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy mindenki bolond körülöttem, vagy csak addig nagy a szájuk, amíg elmélet, ha megérinti a környezetüket a covid, rögtön összesz.rják magukat. Nálatok hogy van? Saját tapasztalatok érdekelnek, csak úgy nem engedte feltenni a főkérdést.

2022. aug. 20. 14:34
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
20%

Nem én gondolomm, hanem az orvosok.

De gondolom, te mindenkinél jobban tudod, mi van, elvégre a szakemberek mind hülyék, csak te nem.

2022. aug. 20. 18:39
 12/33 A kérdező kommentje:

#11! Jól van, örülök, hogy köszönhetem a gyik biológusát. Én csatoltam linket, amiben nem az én tanulmányaim szerepelnek arról, mennyi ideig, hogy mennyi ideig fertőz a covid.

Megtennéd, hogy te is csatolsz egyet az általad hivatkozott orvosokról, akik azt állítják, hetekkel később is fertőz az omikron? Mivel egyelőre te állítottad, csak neked tudom tulajdonítani.

2022. aug. 20. 19:00
 13/33 anonim ***** válasza:
84%
Én pont ezért nem teszteltem magam 2 hete, mikor beteg lettem. Pár nap volt csak rossz, pihentem, de utàna, mikor jobban lettem, amit kellett elintéztem. Omikron van, épp az előbb (is) mondták be, hogy szépen belesimul a szezonális betegségekbe. Ezzel együtt kell már élni, nem karantènosdit játszani. Mellesleg egy tisztességes influenza engem sokkal jobban megviselt mint az őszi covid. Hogy most mi volt, azt meg nem tudom. Bármi lehetett, de a környezetemben SENKI nem kapta el tőlem, még a gyerekem sem, akitől végképp nem tudta volna elzárkózni.
2022. aug. 21. 17:24
 14/33 A kérdező kommentje:
#13! Ugyanez. Volt 2 rosszabb napom(kb.annyira volt durva, mint egy influenza, csak az tovább tart.)Akkor még negatív lett a teszt. Ha az nem lett volna, meg nincs itthon egy rakás tesztem, és nem erőltetem, akkor nem csak az nem derült volna ki, hogy covidos vagyok, hanem az se tűnt volna fel, hogy egyáltalán bármi bajom van. Onnantól, hogy + lettem, az volt a legdurvább tünet, hogy néha kicsit bedugult az orrom, meg ha nagyon erőltettem, akkor talán tudtam napi kettőt köhögni. Még enyhe náthának se mondanám. Téli időszakban covid előtt egy ilyet észre se vettem volna. Ez az a veszélyes betegség, amibe oltatlanként bele kellett volna halnom.
2022. aug. 21. 17:38
 15/33 anonim ***** válasza:
49%
Nálam úgy van,hogy nem hiszek a "covid"-nak elkeresztelt globális átbaxászban,igy full le is xarom,hogy mennyi hipochonder barom covidbirka hogy retteg.Mivel minden covidban való döglődő 2x 3x beinjekciózott birka,igy számomra egyértelmű,hogy a szent vak cináik miatt vannak rottyon.Nem kellett volna immunendszert szétverő injekciókat beszúrkodni és akkor mindenki jól lenne...de nem...a sok barom még az n+1-edig adagért is rohanni fog,mert "covid" van.Nem "covid" van,igazából...hanem agyhalál,a sok naiv birka ezt is érdemli.
2022. aug. 24. 20:36
 16/33 anonim ***** válasza:
#15 Annyira örülök, hogy megtaláltalak! Kérlek foglalkozz más témával is, mert ilyen emberre, mint amilyen te vagy a komment alapján, sokkal többre van szükség! Olyan témákkal, mint a Földünk élhetősége, a környezetszennyezés és a klímaválság enyhítése, az energiahordozók pótlása. Egyszerűen csak olyanokkal, amik élhetőbb jövőt hoznak számunkra :)
2022. aug. 25. 06:00
 17/33 anonim ***** válasza:
29%
Nem akarlak megbántani de normális ember ezen nem csodálkozik. Nagyon sokan haltak meg a covid miatt és teljesen kiszámíthatatlan kire hogy hat a fertőzés. Van akinek 2-3 napig folyik a taknya semmi más van aki meg kétoldali tüdőgyulladast kap. Én pl utálok beteg lenni és egy náthát vagy hasmenéses vírust sem akarok elkapni senkitől. Akár covid akár nem. Aki beteg maradjon otton. A korrekt meg az lenne ha negatív tesztel mennél közösségbe. Anélkül - értem hogy nem kötelező - de nem biztos, hogy nem fertőzöl. Van aki tünetmentesen is összefertőz másokat van akitől tünetekkel sem kapták el. Nem tudni miért. Nálunk az egyik kollegám lett beteg. Jöbőhéten már jön. De teszteltette magát előtte és ezzel együtt maszkban lesz egész nap egy hétig és csak akkor jön ki az irodájából ha nagyon muszáj. Ő komolyan veszi. Neked is így kéne. Senki nem akar beteg lenni. Próbálj felelősséget vállalni másokért is nem csak körülötted forog a világ.
2022. aug. 27. 21:11
 18/33 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon el vagy tévedve kérdező! Hivatalosan az olttak szabadilnak teszt nélkül 7 nap utám ha már nincsenek tüneteik. Az oltatlanoknak kell a megatív teszt a szabadsághoz. Ha az orvosod ezt nem kérte akkor hibát követett el. "Hazudni kell"? Egy társadalomban élsz öcsi ahol alkaazkodni kell egymáshoz és betartani szabályokat. Nem hazudni kell hanem felfogni, hogy nem csak te létezel ezen a bolygón és nem csak a te aktuális kényelmed meg jóléted a fontos hanem más emberek egészsége is.

Negatív pcr teszt nélkül fogalmad nem lehet, hogy fertőzöl e vagy sem. A furcsa a kerdésed nem az hogy elkerülnek az emberek. Ha nem is okozna súlyos fertőzést másnál - amit nem tudhatsz előre- más sem akar kiesni a minkából 10 napra. Úgy látszik ez neked nem számít meg az sem ha valaki a jóvoltodból kórházba kerülne.

15. Ha valami értelmes témával foglalkoznál ekkora lelkesedéssel és lendülettel már kilátásban lenne a doktori cím.

2022. aug. 27. 21:24
 19/33 A kérdező kommentje:

#17! Nem bántottál meg, csak simán nincs igazad, vagy nem olvastad figyelmesen a kérdést. Egy szóval se vitattam, hogy van,akire rosszul hat a covid. DE! Azt se írtam, hogy nem maradnék otthon. Szó se volt ilyenről. Ki mondta, hogy meg akarok fertőzni másokat??? Természetesen fertőzőképesen otthon maradtam. Szép világ lenne, ha mindenki olyan felelősségteljes lenne, mint én. Leírtam, hogy rendszeresen tesztelnek évek óta. Most, amikor valóban covidos lettem, én teszteltem magam. NEGATÍV lett, de mivel rosszul voltam, nem mentem közösségbe. Amikor a következő tesztem + lett nulla darab tünetem volt. Senki nem kért tőlem tesztet, rohadtul nem volt bajom, tehát, ha olyan lennék, mint az átlag, marhára nem csináltam volna tesztet, hanem mentem volna nyugodtan fertőzni, mint mindenki más. Hidd el, kevés ilyen marha van az országban, aki ilyen helyzetben tesztelne.

"Van, aki tünetmentesen is..." De, tudni. Csatoltam róla linket, vedd a fáradtságot, hogy elolvasod. Tünetmentesen is lehet fertőzni bizonyos napokon, de nem örökké! Van egyébként újabb tanulmány is, ugyanerre jutottak, csak nem mentettem el, 10 nap után NEM fertőz. A kérdés pedig 10 nap utáni időszakra vonatkozott, tünet nélkül, NEGATÍV gyorsteszttel maszkban! Ha azt gondolod, hogy olyankor fertőz az ember, akkor légy szíves csatolj egy tanulmányt, mert én egy olyat se találtam, csak arról, hogy NEM. Ellenben a legfrissebbek azt állapították meg, hogy a tünetek megjelenése előtti napokban a fertőzöttek 20% volt fertőzőképes, szóval, ha felelősségteljes akarsz lenni, akkor te se lépj ki többet az utcára, mert lehet már lappang benned és 2 nap múlva lesznek csak tüneteid. 20% az esélye, hogy megfertőzöl valakit, aki meg belehal. Szóval nem körülötted forog a világ, maradj otthon😉

2022. aug. 27. 22:07
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Nekem semmi tünetem nem volt mióta megjelent a vírus. Soha fel sem merült a fertőzés esélye. Ha lenne kérnék tesztet a munkahelyi belépéskor. Ennyit rólam. Továbbra sem értem miért csinálsz ebből ekkora ügyet. Az emberek tartanak a fertőzéstől és kész. Eltelik pár hét és már senki nem fog félni tőled. Sőt te leszel a leg biztonsagosabb ember aki most esettbát rajta és tuti nem covidls. Ez van. Ezt a békát le kell nyelni mindenkinek. Idővel javulni fog ez. Ennél nagyobb bajod ne legyen. Örülj hogy könnyen átestél rajta.
2022. aug. 27. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!