Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges, hogy kanyarós vagyok?

Heaven2002 kérdése:

Lehetséges, hogy kanyarós vagyok?

Figyelt kérdés

3 nappal ezelőtt kezdődött ez a levertség, amit még most is érzek. Tegnap reggelre tele lettem kiütéssel, ami a rubeolához (rózsahimlő) hasonló. Nemrég 39,5 volt a lázam, már csak 37.2. Fültőben, hajtőben és a fejemben is megjelentek a “himlős” pöttyök, nem csak a testemen. A jobb szemem is érintett. A számban bal oldalt, felül van egy fekély is. Egyből rózsahimlőre gyanakodtunk, de himlős is voltam már kicsinek anya szerint.

Megnéztem az oltási kiskönyvemet, és rubeola ellen kétszer is kaptam oltást, ahogy mumpsz és Hepatitis B ellen is. De kanyaró ellen csak egyszer.. azt olvastam, hogy a maximális védettséghez legalább kettő védőoltás kell. Valószínűleg kanyarós vagyok?..

19/L

2022. aug. 14. 02:37
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Na várjál. Magyarországon nőttél fel? Direkt kihagytak nálad valamilyen oltást? Mert egyébként nem valószínű, hogy ne lennél rendesen beoltva kanyaró ellen, és az sem, hogy rózsahimlő ellen ne legyél, de az sem, hogy a rózsahimlőt elkapd gyerekként (bárányhimlős még lehettél).

Szerintem egyébként ilyen kérdésekkel érdemes az orvosi ügyeletre telefonálni és őket megkérdezni, jobban értenek a témához, mint a gyakori népe.

2022. aug. 14. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!