Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vajon mi lehet a rák valódi oka?

Vajon mi lehet a rák valódi oka?

Figyelt kérdés
Tudom, tudom! Sok ilyen kérdés volt már, de én mégiscsak kíváncsi vagyok arra, hogy ki mit feltételez. Van aki egészséges életmód, stresszmentes élet, pozitív gondolkodás mellett is rákos lesz, van aki egészségtelenül él, negatív gondolkodású és stresszel, végül ugyanúgy rákos lesz, de ezeknek az ellenkezője is igaz. Tehát valami olyan oka lehet, amit nem ismer az orvostudomány.

2022. aug. 7. 20:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
71%
Az orvostudomány hiába ismer egy halom olyan tényezőt, ami fokozza a rák-kockázatot, ha az emberek azt gondolják, hogy ők okosabbak, hogy az öregapjuk is 102 évig élt cigivel, hogy az oltástól autisták lesznek, hogy nekik jár időről időre egy kis "bűnözés", stb.
2022. aug. 7. 20:05
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Kisbabák, kisgyerekek meg 19 éves lányok is rákosak lesznek simán. Gyakori az ilyen.. akkor ők mit rontottak el? Azok még kb tiszta szervezetek és mégis...
2022. aug. 7. 20:08
 3/19 anonim ***** válasza:
82%

A rák kialakulása környezeti hatások ÉS genetika miatt is történhet. De akár spontán is. Egyszer történik egy hiba a sejtosztódásodban, ami a szervezetedben állandóan folyik. Mert vannak véletlenek. Benne van a pakliban. És bumm, ott a daganat.

Ezt már nagyon jól ismeri az orvostudomány, max te vagy tájékozatlan a témában.

2022. aug. 7. 20:09
 4/19 anonim ***** válasza:
48%
Ajánlom A test lázadása c. könyvet. Nem ad valódi választ, de sok érdekes összefüggést fed fel. Az elfojtás, a rejtett belső stressz gyakran vezethet rosszra Máté Gábor szerint (amit az ember nem él meg stresszként, de a szervezet igen, ezzel gyöngül az immunrendszer, és az olyan védekező mechanizmusok hatékonysága, ami a mutálódott sejteket elpusztítaná (vagy más autoimmun betegségeknél pl. a szervezet ellen fordult fehérvérsejteket stb.)). A könyvbe említett vizsgálatok szerint jóval kisebb jelentősége van a genetikai hajlamnak, mint azt az ember gondolná. Rohadt bonyolult, de egyszer csak lesz "igazi" válasz...
2022. aug. 7. 20:17
 5/19 A kérdező kommentje:
És nagypapám rákos volt, asszem vagy gyomorrák vagy vastagbél vagy végbél rák. Van okom félni?
2022. aug. 7. 20:18
 6/19 A kérdező kommentje:
Valamint 18 éven aluli vagyok
2022. aug. 7. 20:19
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Járj szűrésekre, az a biztos! És ne görcsölj rá... Anyukám múlt hónapban ment el, vastagbél rákja volt rengeteg áttéttel. Egész életében a rák elkerülése szerint próbált élni: leszokott a cigiről, odafigyelt az étkezésére, nem használt hagyományos dezodort, szappant, sampont, naptejet és társait (és nekem sem engedte), csakis ezek bio alternatíváit, mert a többiben rákkeltő anyag van... Még egész fiatalon "elhatározta", hogy nem lesz se aids-es, se rákos. Előbbit sikerült is elkerülnie, az utóbbit viszont... Hiszek benne (ő is hitt), hogy hajlamosak vagyunk bevonzani azt, aminek a leginkább görcsösen ellenállunk. Most 17 éves vagyok, szóval nem sok esélyem van mostanában rákra, de amint tehetem, járni fogok szűrésekre. Neki nem volt esélye a gyógyulásra (nem egész 4 hónap volt a diagnózis és a halála közt), de ha még az elején elkapták volna, akkor talán másként alakul.

(4-es voltam)

2022. aug. 7. 20:29
 8/19 A kérdező kommentje:
Kiderítettem, gyomorrákja volt. Szerintem én megpróbálom lesz@rni a rákot és használok sampont, tusfürdőt. Szűrésekre fogok járni. Ráadásul megpróbálok kiköltözni Németországba vagy Ausztriába, ahol nem csak kemó van és társai hanem hatásosabb dolgok is. Megpróbálok nem gondolni rá.
2022. aug. 7. 20:39
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyomorpanaszaid vannak, egy Helicobacter Pylori szűrésre menj el. Fekélyre és rákra is hajlamosít.
2022. aug. 7. 20:59
 10/19 A kérdező kommentje:
A hasam szokott fájni néha random.
2022. aug. 7. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!