Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A vesefájdalom milyen betegség...

A vesefájdalom milyen betegség lehet?

Figyelt kérdés
Két napja fáj és néha görcsöl és nyilal a vesém, néha pedig olyan érzés mint amikor a beled "tekeredik". Néha a vesével szemben is elöl nyilal de az csak ritkán. Igazából lehetséges hogy vesekő, mert keveset iszok, de az is lehet, hogy a covid okozta, mert bár negatív lett a tesztem de nem érzek ízeket. Az is lehet, hogy attól van, hogy meghúzodott a gerincem. Vagy lehet, hogy valami kaja volt? Ja, és már vagy egy hete puhább a székletem (ránézésre) és naponta 3x megyek elvégezni a "nagydolgot". Pedig normál esetben csak 1x szoktam.

2022. aug. 3. 17:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A vesefájdalom az nem játék. Súlyos betegség tünete is lehet. Ennyi alapján senki nem mondja meg mi bajod és nem fog elmúlni magától.

Lehet, hogy covidos is vagy de attól tuti nem fáj a veséd pláne az elején.

A vesekőnek nagyon hasonló tünetei vannak eleinte mintha meghúztad volna a derekad. Mikor nekem volt első nap kavargott a gyomrom és időnként fájt a derakam. Következő nap már a hólyagomba meg elöl a hasamba időnként belenyilalt valami. Estére az egész hólyagom fájt és folyton pisilnem kellett. Azt hittem durván felfáztam. Hasmenésem is volt kicsit. Következő napra pusztító görcsöm lett. Akkor már tudtam hogy vesekő. A vizelet is elakadt.

Ha sokat is jársz pisilni akkor lehet kő. De lehet vesegyulladás is. Vagy más vesebetegség. Ezekre kell gyógyszer. Milyen a vizeleted? Lázas nem vagy? Mindenképp menj orvoshoz mert ha nem tudsz pisilni akkor vesekárosodásod lesz és könnyen életveszélyes állapot is kialakulhat. A kő sem mindegy mekkora. Kicsi kővel vagy homokkal lehet próbálkozni otthoni kihajtással de ha túl nagy akkor kínlódhatsz a végtelenségig orvosi segítség nélkül. És ha ki is nön utána is kell antibiotikim hogy ne legyen vesegyulladásod. Mi az hogy nem iszol? 35 fok van. Jól vagy? Mit szeretnél? Dialízisre járni? Mimimum 2 liter vizet tolj le ilyenkor ha szomjas vagy ha nem. Számod hány pohárral iszol és nap végére legyen meg a 2 liter minimum. Görcsökre meg a buscopan görcsoldót ajánlom. Nekem attól jött ki a kő. És pisilj pohárba különben fel sem fog tűnni. És beszélj a háziorvossal vagy menj el az urológiára. Ilyen tünetekkel soron kívül fogadnak. Csinálnak ultrahangot, vagy röntgent meg vizeletvizsgálatot egyik sem fáj és kiderül mi a baj. Ha indokolt elküldenek vérvetelre.

Ez tényleg nem játék. Nem tudod kikezelni magad ha a veséddel van a baj.

2022. aug. 3. 21:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Az a fura, hogy nekem csak a vesém meg a hasam fáj de "odalent" egyáltalán nem érzek semmit. Ma például nem volt semmi tünet. De tegnap meg előtte egésznap fájt és néha nagyon erősen nyilalt
2022. aug. 4. 13:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet még fent van a kő vagy más a probléma. Sajnos ezt csak orvos tudná megmondani.
2022. aug. 4. 14:43
 4/4 anonim ***** válasza:
48%
Covid,mi más? :D
2022. aug. 24. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!