Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A gyümölcsökben lévő cukor...

A gyümölcsökben lévő cukor túlzásba vittele is egészségtelen? Alakulhat ki sok gyümölcstől cukorbetegség?

Figyelt kérdés
2022. aug. 3. 09:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igen. A gyümölcsben is ugyanúgy cukor van. Most a répa- és a gyümölcscukor között mi a különbség, ezt nem tudom neked megmondani, ugyanakkor cukor mindkettő, mindkettőnek magas a kalóriaértéke, én egyik fogyasztását sem túloznám el. Ugyanúgy a sok édesgyümölcs is kikezdi a fogzománcodat, mint a csokoládé.

Szerintem ez kb. ugyanolyan vita lenne, mint a sima sertészsír, vagy a mangalicazsír. Mindkettő ugyanúgy zsír és egyiket sem szabad túlzásba vinni.

2022. aug. 29. 13:42
 12/14 anonim ***** válasza:
2022. aug. 29. 13:44
 13/14 anonim ***** válasza:
51%

11 nincs igazad.. a gyümölcscukor emésztés a gyomorban kezdődik meg, a répacukoré és a finomitotté már a szájban..

2, mint írtam alacsonyabb a glikémiás indexe a gyümölcvscukornak mégha a kalóriatartalma ugyanannyi is.

2022. aug. 30. 09:22
 14/14 anonim ***** válasza:
51%
és még egy állatkisérlet a végére. még jó, hogy az ember emésztése kicsit eltér a patkányétól..
2022. aug. 30. 09:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!