Másnak is húzódik már ennyi ideje a szaglás- és ízlelésvesztés?
Novemberben lesz 2 éve, hogy covidos voltam. 1 hónapig se szagokat, sem ízeket nem éreztem egyáltalán. Utána 1 hónapig 70%-osan éreztem majdnem mindent rendesen, majd újra elment, vagyis inkább fantom szagokká és ízekké alakult. Meg tudom különböztetni pl a parfümöt és a cigi szagot, de amit érzek közel nem hasonlít arra amit éreznem kellene. Minden parfüm büdös, minden ételnek másfajta, fura íze van. Valaminél semmit nem érzek.
Ti tapasztaltatok ilyet?
Feleségem tavaly januárban volt Covid-os, nála volt szag és ízvesztés, ami azóta sem állt helyre.
Néha kicsit jobbnak mondja a helyzetet, de utána újra minden rossz ízű és szagú. Valamint sokszor érez fantomszagokat...pl.füst szagot.
Az orvosok szerint vagy helyre áll rövidebb hosszabb idő után, de van akinek sosem lesz már az igazi szerintük.
Tavaly márciusban voltam covidos,azóta nem ettem egy jóízűt.
Néha jobb néha rosszabb,van amikor naponta változik.
Most éppen egy rosszabb időszakban vagyok,minden büdös szagú.
Öszességében nagyon lassan,de javul,az idegrendszer sérülésének sok idő kell,mire helyreáll,türelmesnek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!