Súlyos májkárosodása van anyámnak, alkoholista. Jelenleg kórházban van, de még nem volt vizsgálat. Hogyan szokták ezt kezelni?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, a máj nem képes regenerálódásra. Anyám kórházban fekszik, holnap megy hasi ultrahangra, ct-re. Tegyük fel, nem találnak semmit, csak ez az alkoholos májkárosodása van (egyébként nagyfokú, ahogy a doki mondta). Ezt hogyan szokták kezelni? Gyógyszert kell szednie élete végéig? Sajnos vizesedik is nagyon.2022. júl. 28. 10:20
11/16 anonim válasza:
Tanacsot adni sajnos nem tudok de minden jót kivanok neki
12/16 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen
2022. aug. 24. 13:22
13/16 anonim válasza:
Milyen tünetei vannak anyukádnak? Régóta iszik?
14/16 anonim válasza:
Ó, azt hittem, h a máj nagyon jól regenerálódik.
Kérdező. sajnálom. Talán még jobban lesz, ha teljesen leáll az ivással.
15/16 anonim válasza:
Én ezt végigcsináltam a párommal. Ahogy írod, hogy csak ez az alkoholos máj károsodás..hát ez a legfőbb probléma. Ez a csak jelző elbagatellizálja a helyzetet. Tudod mi a vége ennek a betegségnek ha még él anyukád,bocsánat? Varixvérzés, mindene feltelik vízzel,a párom lába is csupa ödémás volt. Neki baktériumot találtak a hasi folyadékban, ez a fertőzés vitte el február 8-án. De hogy én tavaly, 2023ban mennyit kísértem be a debreceni klinikára azt elmondani nem lehet. Mindig újra és újra vérzett alulról. Az utolsó heteiben annyi ereje nem maradt hogy megforduljon az ágyban. Szintén korábbi alkoholista életvitel miatt. Nem ivott 2017 óta az igaz de a mája totálkáros lett.
16/16 anonim válasza:
Ha Hepatitis B is van..plusz az alkohol okozta májzsugor.még rosszabb a helyzet akkor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!