Lehet hogy Magyarországon már nem lesz kötelező maszkviselès? Már egyre több ország megint újra kötelező maszkviselès! Eddig még nincsen róla szó Magyarországon!
Azt amúgy már láttuk, hogy mennyit ért a maszk a fertőzés szempontjából: semmit. Hullám hullám hátán, tankönyvi szabályossági esetszámgörbék.
A maszkolás arra való, hogy egy olyan helyzetben, amikor folyamatosan viselik, véd. Pl egy műtét alatt, vagy ha valaki mérgező anyagokkal dolgozik. Vagyis kizárólag rövid időre és szigorúan szabályosan. Arra semmit sem ér, ha fél évig kéne viselni úgy, hogy közben - értelemszerűen - az idő 95%-ában nincs rajtunk. Emiatt felesleges a maradék 5%-ra látszatintézkedésként bevezetni, aztán hátradőlni a támla nélküli karosszéken, hogy mindent megtettünk.
Ugye azért azt vágod, hogy a télen a kórházak rendesen megteltek covidos betegekkel. Nyilván téved tizenévesen nem érdekel ez mert semmi bajod nincs. De sok beteg nem jutott miatta ellatáshoz, sokan ebbe haltak bele. A maszkviselés lecsökkenti a járvány terjedéset. Ezzel a kórházba kerűlők számát. Akkor fogják bevezetni ha megnő a kórházban ápoltak száma. Van X darab kórházi ágy és X darab személyzet a betegek ellátására ami sajnos nem növelhető.
"Mesterséges vírus". :D Elég sokan kutatják a covid eredetét és még nincs végleges állaspont ezzel kapcsolatban. De remek, hogy te ezt a fotelból laikusként eldöntötted úgy, hogy a szó jelentését sem érted. Egyebként meg teljesen mindegy milyen vírus, teljesen mindegy a származása ha járványt okoz tenni kell ellene. Ha értelmes vagy akkor ezt felfogod, ha nem akkor meg lehet gyerekesen dacoskodni.
#23 Talán a statisztikát kellene figyelni, nem a pánikkeltő médiát. Tessék, jelenleg 21,5 millió aktív covid fertőzött van. Ebből 21,5 millió enyhe és mindössze 38 ezer súlyosabb. Világszinten!
Elárulom egész covid alatt maximum 100ezer környékén mozgott a súlyos, ami világszinten elosztva nevetséges. Egyébként a statisztika azért is fontos, mert egyértelműen és gyönyörűen látszik, hogy a maszkozás meg az oltás megkezdése óta nemhogy csökkent, hanem nőtt a megbetegedés és a halálozás.
Miközben a média szerint brutális covid tombol Olaszországban...
A valóság egészen más.
[link] country/italy/
Amúgy van végleges álláspont a covid eredetéről, a Vuhani virológiai laborból származik és okkal engedték ránk. Szimplán tájékozódni kéne.
23.
Tizenévesként, ja. 50 felett vagyok. És nem ezt mondtam, amit te itt számonkérsz rajtam. Azt mondtam, hogy a maszkolásnak - különösen ilyen kirakatintézkedésként - nincs érdemi jelentősége egy hónapokig, sőt évekig tartó járványnál, marginális mértékben befolyásolja a számokat. Ha valaki nem kapja el 4 hét alatt, elkapja 5 hét alatt, elméletileg erre jó, gyakorlatilag még erre sem igen. Csak nyújtja az agóniát.
Van oltás régóta, be kell adatni, így majdnem 0 az esélye a kórházba kerülésre. Tehát minimum tavaly június óta - amióta széles körben elérhetővé vált az oltás - a maszknak már nem szabadna témának lennie.
Erre nem lehet mást mondani mint, hogy nagyon hülye vagy és semmi más nem érdekel csak saját magad.
Azért ha lenne mivel gondolkodnod mégis mi a büdös francért engedtek volna rá egy vírust az emberiségre? Semmi értelme nincs. Az előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva kíserleteztek a koronavírussal (sokféle van) egy laborban és baleset történt és annak ez lett a következménye. Volt már ilyesmire példa más kórokozók kapcsán is csak nem lett belőle ekkora járvány. Ezt a vírust egyebként nem lehet eltüntetni semmivel. Se maszkkal se oltással. Mivel az állatok is hordozók mindig lesz visszafertőződés. A védelmi intézledesek célja a fenntartható élet a fenntartható egészségügy. Már leírtam párszor. Nem tudom mi nem érthető rajta?!
28.
Te kinek fröcsögsz?
Mert én (27.) semmi olyat nem írtam, hogy ráengedték az emberiségre direkt.
27 szomorú hogy ennyi idősen ennyi eszed van. :(
Ugye az nem zavar, hogy az idősebb korosztályt már nem feltetlenül védi meg az oltás a súlyos megbetegedestől. És ez nem az oltás hibája. Az influenza elleni is csak 20-30% vedelmet ad 70 felett. Arról nem is beszélve, hogy van aki nem oltható betegség vagy allergia miatt. Olyanok is vannak akik kemoterápiában vagy imminszupresszív kezelésben részesülnek. Nekik nem működik az immunrendszerük hiába oltják be őket. Közülük sok fiatal munkaba jár. Ők mind haljanak meg mert neked derogál a maszk? Van olyan barátnőm aki még nincs 40 éves. 2 gyereket nevel és a rákra kapott kezelések miatt nem reagál az oltásra az szervezete. De el kell tartania a gyerekeit. Dolgoznia kell. Nem mindenki mehet HOba. Neki mégis milyen eselye van ha csak ő hord maszkot mikor napi 40 000 a megbetrgedés szám. Mert ilyen is volt a télen? Azért gondolj bele mások helyzetébe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!