Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Orrdugulásra kinek mi vált...

Orrdugulásra kinek mi vált be? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szinte egész évben orrdugulásom van, orrfolyás nélkül, de alig kapok levegőt sokszor.

Nincs allergia a háttérben, ez biztos.

Kinek mi vált be orrdugulás ellen, amely legalább több órára megszabadít ettől a szenvedéstől?

Több orrspray-t próbáltam, jónak mondottakat is de csak fáj tőle a nyálkahártya és nem segít.

Orrspray-függő meg nem akarok lenni.

2022. júl. 1. 17:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Irattassal szteroidos orrsprayt, attol nem leszel fuggo, eleg csak lefekves elott hasznalni, es elvileg 1-2 het alatt segit (nekem nem jott be, uhogy inkab fuggo lettem..)
2022. júl. 1. 19:15
 2/10 A kérdező kommentje:

Látod mégis okoz függőséget.

Dy. kezdetű, Mome... Naso... stb kipróbálva, különféle neveken mennek, hatóanyag ugyanaz.

Nem segített egyik se.

2022. júl. 1. 19:29
 3/10 anonim ***** válasza:

Talán az orröblítés segíthet. Lehet kapni pár ezer forintért különböző orröblítő szerkezeteket, érdemes lenne kipróbálni.

Nekem ehhez hasonló van:

[link]

Pár hónapja használom csak, de azóta nem kellett semmilyen spray vagy csepp.

2022. júl. 2. 08:29
 4/10 anonim ***** válasza:
1es vagyok. Nem a szteroidos orrspraytol lettem fuggo, hanem attol h sz*rt se ert es simat kell hasznalnom. Nekem mometosan sandozt vagy mit irtak, de semmit nem ert. A napkozbeni dugulas amugy nem erdekel, este/hajnalban viszont kenytelen vagyok sima orrsprayt hasznalni (most otrivin mentholt) mert légzéssegito geppel kell aludnom, es ha el van dugulva az orrom, akkor nem tudom hasznalni.
2022. júl. 2. 10:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Velem is ez van... :( CPAP: felteszem a maszkot és orrom eldugul, nem tudja átnyomni a levegőt, elmondhatatlanul szenvedek.
2022. júl. 2. 10:54
 6/10 A kérdező kommentje:

Orröblítő: van nekem olyan, kis tasakokban van a por, fel kell oldani, megvan a flakon, amibe a vizet kell tölteni, a teteje lukas, orromba be tudom nyomni a vizet.

Negyedóra múlva ugyanolyan, el van dugulva.

2022. júl. 2. 10:55
 7/10 anonim ***** válasza:
4es vagyok, esetleg egy full orr gegesz megnezhetne, hatha vmi orrmandula nyavalyad van, vagy orrsovenyferdes vagy barmi
2022. júl. 2. 14:41
 8/10 A kérdező kommentje:

Orrsövény-műtétem volt, egyenes. Orrmandula-probléma sincs, CT meg MR is volt.

Orrspray meg nem segít és kétségbe vagyok esve.

2022. júl. 2. 15:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek. Ez nagyon kellemetlen lehet. Lehet van egy dolog, ami segíthet.

Szerintem az a legfontosabb, hogy a kiváltó okot keresse meg az ember, és ne a tünetet kezelje. Az orrdugulás egy tünet, amit valamilyen sejt szintű gyulladás okozhat. Van egy teszt, ami ezt megmutathatja.

Szerintem érdemes lenne egy ilyet csináltatni. (Privátban tudok ebben segíteni.) A levegő útját az orr nyálkahártyája zárja el, mivel nagyobb lesz, mint előtte volt. Ez úgy fordulhat elő, hogy az ott lévő erek valamelyikében gyulladás van-

(ha ez kiterjedt lehet több helyen is) -emiatt azoknak a térfogata megváltozik, megnő, így kevesebb hely marad annak, hogy a levegő áthaladjon, amit az ember úgy tapasztal, hogy nem kap levegőt, bedugul az orra. Ezért gondolom, hogy ez állhat mögötte. A járatokat a különböző sprayk segíthetik átjárhatóbbá tenni, de pontosan emiatt csak a tünetet kezelik, mivel ha ott van egy gyulladás és az nincs kezelve, abból nagyobb baj is lehet hosszabb távon, daganat is létre jöhet. Illetve természetes más is okozhatja, de az biztos, hogy erre a gyulladás csökkentése a megoldás, az ok feltárása.

2022. júl. 2. 15:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, írhatsz, érdekelnének a részletek.
2022. júl. 2. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!