Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívbetegségem lehet?

Szívbetegségem lehet?

Figyelt kérdés

Erős szívdobogás érzésem van nagyon gyakran minden nap. Lefekvéskor szoktam a legerősebben érezni illetve evés után is akkor nagyokat bedobban de ha mondjuk már üres a gyomrom akkor is erősen dobog.

Néha azt is érzem mintha így beremegne. Mellkasomba is szokott ilyen rossz érzés lenni úgy tudnám ezt megfogalmazni, hogy ilyen feszítő, nehéz érzés.

Gyakran vagyok fáradékony.

Vérnyomásomat napi 2-szer mérem csak az orvosi rendelőben volt magas ha itthon mérem normális gyakran 110 alatt van. Pulzus 83-96 között.

Voltam vérvételen vizeletet is néztek negatív lett. Pajzsmirigy hormonokat nézettem szintén nem volt eltérés. Kardiológiára 2 hónap múlva kaptam időpontot.

Ezek alapján van okom aggódni vagy nem tűnik olyan súlyosnak?

Lehet valamilyen súlyos szívbetegség? 😰

2022. jún. 16. 13:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

[link]

"Tünetei

A betegség elsődleges megnyilvánulása az állandó szorongás, félelem. A páciens folyamatosan méri vércukorszintjét, vérnyomását, a testhőmérsékletét, és minden apró elváltozásról egy súlyos betegség jut eszébe. Folyamatosan valamilyen rendellenességet tapasztal magán, és az ezektől való félelem sok esetben már halálfélelemmel is társul. Ezenfelül a zavar gyakran más pszichés kórokkal is együtt jár, például paranoiával.

A hipochondriás beteg meglepő módon tisztában van azzal, hogy a gondolkodása, érzései irracionálisak, de képtelen megszabadulni az állandó rettegéstől. Minden „tünettel” orvoshoz fordul, és már kész diagnózissal állít be a rendelőbe. Egy bőrfolt, enyhe hasfájás, és máris úgy gondolja, eljött a vég – holott valójában teljesen egészséges. Ha fáj a feje, tisztában van vele, hogy nagy valószínűséggel a fáradtság okozza, és hogy a korábbi fejfájásokból sem lett semmilyen probléma. Mégis, magában azt gondolja: „Eddig megúsztam, de ezúttal biztosan agytumor áll a háttérben”."

2022. jún. 16. 14:38
 12/14 anonim ***** válasza:
Igaza van a 10-esnek. Én is hipochonder voltam és már annyira elfajult a dolog, hogy remegni kezdtem a stressztől/szorongástól, ami mindig csak éjszaka jött elő, amikor nyugalmi helyzetbe tettem magam. Mondom sem kell, a remegés miatt még jobban elkezdtem parázni és szorongani mint előtte (amikor alapból a hipochondria váltotta ki), úgyhogy hosszú hónapokig fennállt még ráadásban ez a tünet is, miközben meg voltam róla győződve, hogy 23 évesen Parkinsonos lettem. Na ezt az érzést nem kívánom innen senkinek. Mióta kigyógyultam a hipochondriából, megint tudok normálisan aludni és a remegés is elmúlt teljesen. Előtte voltam MR-en, hálistennek negatív lett. Ezt csak azért írom, mert ebből szerintem el tudod képzelni, hogy mennyire be voltam szarva, ha még MR-re is elmentem. A saját sztorimból kiindulva, szinte biztos vagyok benne, hogy nincs semmi bajod és csak az állandó nézegetés miatt vagy stresszes, ami már tünetet is produkál.
2022. jún. 16. 14:47
 13/14 Senior Séf ***** válasza:
100%
18-25 éves korom között nekem is volt ilyen. Most 63 vagyok, és semmi bajom a szívemmel.
2022. jún. 17. 19:01
 14/14 anonim ***** válasza:
Sportolsz valamit? Az segít a stresszoldásban és a szívpanaszaid is jelentősen csökkennek azáltal hogy megerősödik a szívizom.
2022. jún. 18. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!